16 de nov. 2008

Corronco de Durro 2543m - 15/11/2008

Gemma T, Jaume J i Berta A (mentres la Laia i en Toni feien de cangurs d'en Martí i en Bernat a Durro)


+/-1150m; orientació N; 4 a 5h (depenent de si hi ha neu o no a la part baixa de l'itinerari)
Dificultat: * (però compte si està glaçat!), S2-S3.
Itinerari: (track del descens: GPS wikiloc) Pont sobre barranc de Freixa 1450m (a la pista de Durro a St Quirc) - Planell de Pontirons - canalada SO cap al Pilaret de Xespal - Corronco de Durro 2543m. Si la cota de neu és alta, una alternativa és prendre la pista que surt de la part alta del poble en direcció SE, per anar a buscar el Planell dels Pontirons més amunt.
Si es dorm a Durro, què millor que anar a fer el Corronco!! Hem hagut de caminar força, perquè la neu començava a uns 1800m, i tampoc trobàvem la millor via per atansar-nos-hi.....però és bonic començar la temporada (en el meu cas) amb una bona encigalada. La neu era dura....molt dura...i hem posat ganivetes. Al final, el millor ha estat posar grampons (jo no....no perquè no volgués, sinó perquè en aquell punt era més fàcil continuar que començar a treure els patrecols de la motxilla, jajaja!). Ens ha donat molta satisfacció arribar al cim.....un dia assolellat sense vent, amb bones vistes per totes bandes......La neu estava tan dura que jo he dubtat posar-me grampons per baixar....sort que no ho hem fet!!!! Hem gaudit moltíssim i hem desfet el camí tot buscant la llengua de neu que ens ha deixat al cotxe, després de fer una petita caminada!

A Durro ens esperaven amb els braços oberts.....i el sopar ha estat memorable! Pena que al Toni no li ha sentat bé alguna cosa......i l'endemà no s'han vist amb forces per esquiar!!!

6 comentaris:

Miscel·lAnna ha dit...

en aquest, en aquest en vaig trencat el lligament creuat el passat 16 de febrer, però això ja es aigua passada. Aquest cap de setmana també m'he estrenat cap a la Vall d'Aran, no fent cims però si porvant i iniciant temporada.
Fins la propera

Jaume J ha dit...

el Corronco és el típic pic "una estrella" que amb neu dura té pendents exposats, perillosos (aquest dissabte tenia trams d'aquells on no es claven ni les ganivetes!).
Boooona reeentré!

laie ha dit...

visca els cangurs!

Toni ha dit...

Un video ben xulo!!! si senyor... ja tenia ganes que comencecis la temporada Jaume!! trobava a faltar aquestes piades tant fantàstiques... (també a la Berta, es clar) va ser un plaer fer de cangur del Bernat. Llàstima que a l'endemà no vaig poder esquiar... aquesta temporada tinc moooltes ganes!!! snif, snif..

Xavier M. ha dit...

Molt bé. Doncs ja heu posat el fil a l'agulla. Què tal, Berta ? Ja has començat a matar el cuc. Que en vinguin moltes més.

Xavier M

Berta ha dit...

sí.....vam gaudir molt, va fer un dia fantàstic! suposo que en podrem anar fent, només ens cal una mica d'organització :) un dia esquia un, i l'altre dia l'altre....quin remei! A veure si aquest cap de setmana podem sortir....però com que diuen que ve el fred polar....
Records a l'Anna!