24 de nov. 2008

Federar-nos amb els nostres drets

Federar-nos amb els nostres drets

Aquest és el títol amb que escric aquest article, amb la voluntat de demanar una reflexió pública a l'entorn de la tarja federativa.

En primer lloc dir que la FEEC té el reconeixement internacional com a federació esportiva. Per aquesta raó no veig necessari, útil i oportú que quan ens federem ens incloguin a la targeta de la federació el logotip de la FEDME, amb la bandera espanyola inclosa (a més de pagar el suplement és clar).

Des de la FEEC, se'ns diu que això és per obtenir els descomptes als refugis de la resta de l'Estat. Aleshores pregunto: Els socis del CAF, el CAI, o altra federació europea tenen descompte als refugis de l'Estat Espanyol ? Resposta: és clar que si, i sense estar adherits a la FEDME. La reciprocitat dels avantatges per a alpinistes com ara els descomptes en refugis, és norma en el conjunt d'Europa i a molts països de la UIAA.

A aquest fet se li suma el debat dels possibles cobraments dels rescats a Catalunya, amb el moviment de quotes que això pot suposar.

Conclusió: Us convido a enviar correus electrònics a feec@feec.cat així com fer trucades telefòniques o enviar faxos a la FEEC: Telèfon: 93 412 07 77, Fax: 93 412 63 53. Demanant poder obtenir la tarjeta federativa amb ple dret sense pagar quota adicional ni incloure cap referència a la FEDME. També demanant quines gestions ha fet la FEEC per evitar que el col.lectiu federat no surti perjudicat del possible cobrament dels rescats.

També us convido a estendre aquest debat a tots els fòrums que vulgueu.

Igualment crec que és important fer partíceps els presidents/es i les juntes directives dels nostres clubs respectius.

Personalment dir-vos que en cas que la FEEC no accepti aquesta petició cercaré alternatives per tal d'obtenir un recurs, d'assegurança i accés amb els drets de la UIAA per una altra banda, em consta que existeix, que és fàcil d'obtenir i que és més econòmic.

Ricard Martínez




8 comentaris:

Jaume J ha dit...

Em sembla molt oportú encetar aquesta reflexió, precisament avui, data en què ja es pot tramitar la llicència del 2009. Personalment esperaré uns dies a fer-ho per veure com respon la que, fins a 31/12/2008, és la meva federació i qui per extensió té alguna cosa a dir: el club a través del qual em federo.
Unes consideracions addicionals a afegir al debat (i que se sumen en el cost de la llicència):

- Aquests dies s'ha sabut (deixo reflexions polítiques a banda) que els alpinistes catalans no podran competir internacionalment com a catalans, ho hauran de fer com a espanyols. Té sentit que des de la FEEC es destini part de les quotes de la llicència a subvencionar la vessant esportiva i competitiva de l'alpinisme sense que puguem fer-ho amb entitat pròpia?

- La FEEC es felicita cada any de l'increment de federats... on són les economies d'escala: per aquest any, en la modalitat D, crec que s'ha aconseguit una rebaixa... ATENCIÓ: de 0,5€! quasi és insultant!

- Per què és més barata la llicència a través del CAF o d'altres federacions?

- Si juntament amb els bascs som els qui sumem més federats, té sentit la dependència (i finançament) de la FEDME?

- Pel tema dels rescats (veure http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=4404&seccio=0) ens diuen que no hem de patir. Jo em pregunto si precisament per ser federats i estar en Clubs on s'imparteix formació i se surt regularment a la muntanya, no som precisament nosaltres els que apliquem mesures per minimitzar els riscos i hauríem de representar un menor cost per l'administració?

- El VÈRTEX està moooolt bé, però hauríem d'aprendre de federacions amb més experiència (DAV, CAS, etc.) on cada cop més els continguts i la informació circula més electrònicamnt que en paper. Acceptaria menys revistes/any o més publicitat si això suposés un estalvi en el cost de la llicència.

En qualsevol cas, l'1 de gener és aquí mateix, i si no som a temps que es mogui res, que serveixi pel futur!

Jaume J ha dit...

continuació...
Al fòrum de www.feec.cat aquest tema veig que porta cua:
http://www.feec.org/forum/forum.php?accio=llegir&IdMissatge=14374&IdGrup=1
No ho he pogut contrastar però sembla que entre 40 i 50€ és possible obtenir una assegurança equivalent a través de la federació andorrana o francesa (http://www.ffcam.fr).

Jaume J ha dit...

...sorry! estic una mica curcó i com que veig que hi ha poc debat continuo amb el monòleg: he vist al dors de la Llicència Federativa el logo de la Generalitat. Algú en sap l'objectiu? subvenciona a la FEEC? ah! lo dels rescats... tot lliga!

Ramon. ha dit...

hola,

jo, particularment, sóc força escèptic dels esforços negociadors de la FEEC.

quant als drets internacionals (Spain, Europa, i d'altres), molt posar-hi l'anagrama UIAA a la targeta, però si no s'espanyolitza no serveix de res.

i quant al preu de l'assegurança... cada any més car. i millor no comentar la "rebaixa" del 0,5 € per no ser barroers.

tot plegat, una presa de pèl; any rera any.

tenim el que ens mereixem?

salut i muntanyes.

Xavier M ha dit...

Una reflexió.
Som a 25 de novembre i és aquest és un tema que òbviament hem de tenir resolt a 01.01.2009
Penso que fora bò que arribessim a una proposta el més contrastada i consensuada possible i no tiressim cadascú per la nostra banda.

Pel que he llegit fins ara tenim quatre opcions:
1. Continuar amb el mateix
2. Redefinir les condicions de la FEEC (cosa poc probable)
3. Federar-nos a la Federació Andorrana
4. Federar-nos a la Federació Francesa
...

Segur que les diferents opcions NO son equivalents i una d'elles és la millor.

Apa, que ens queda poc temps

Ferran B. ha dit...

Hola Ricard,

A mi també m´interessa molt aquest tema, estic amb tu que no té cap llògica, que als Alps, tinguem descomptes amb la Targeta a "seques" de la Feec, i als refugis de fora de Catalunya, vull dir la resta d´Espanya, no tinguem el mateix tracte, aquest any només em treuré la targeta de la Feec, i quan vagi algun refugi d´aragó que no em vulguin fer descompte ja posaré el crit al cel,

Ja ens mantindreu informats de noves possibilitats especialment la llicència de la Federació Andorrana ....
Salutacions,

Ramon. ha dit...

hola again,

ara no és per muntar un cisma, que jo tot just fa un any que m'he fet soci del Gràcia, però el CAF ofereix fins i tot la possibilitat d'obrir una delegació
http://www.ffcam.fr/creer_un_club.html

vés a saber si no seria més profitós i tot.

salut i muntanyes.

Anònim ha dit...

Companys, no entraré en el debat polític del tema que a aquestes alçades em fa més pena que gràcia. Però si que a titol informatiu us puc dir que hom es pot federar a Andorra amb la única condició de pertànyer a un centre andorrà. La quota del centre costa uns 20€ anuals i la de la federació uns 40€. Per tant l'estalvi respecta a l' espanyola és considerable. Ara només cal saber l'abast de l'assegurança per tal de decidir-se a triar el que a cada un més li convingui.
Pel que sé, el CAF no és pas més econòmic que la FEM. PJ