10 de nov. 2008

Tuc deth Pòrt de Vielha 2604m 9/11/2008

Participants: Carles Ll, Arnau, Jordi V, Xavier M, Carme S, Rosa S, Bernat, David T., Gloria V,Ricard M, Ramon A, Jordi L, Jaume J, Manel C.
+/- 1205m; Orientació N, NE, NO; Durada 4h ascens, 1h descens.
Dificultat: **, F+, S2 (tret d'una canaleta S4 que hem pres en el descens abans del Port). En escala Toponeige, jo li posaria: 2.2 de baixada (tret de la canal 3.2), F de progressió, i 1 d'exposició.
Itinerari: Pista que surt de la incineradora a La Boca N del Tunel de Vielha 1400m - pista fins indicadors a eth Pontet - Cabana deth Pontet 1680m - Pont 1760m - valleta sota la Serra de Hònt Hereda 1900m - Port de Vielha 2442m - Tuc deth Pòrt de Vielha 2604m
Link al track: GPS wikiloc

Igual que un documental del National Geografic on animals de diferents especies, generes, grups, subgrups, singles, etc … es retroben en un indret de la sabana, del bosc, dels roquers, i l’ emprenen a cops de banya …. per passar a la copula, pasturar, rumiar, jalar, explicar-se les seves histories, etc …. en aquest cas molts esquiadors de muntanya ens varem retrobar a la Vall d’ Aran, en la majoria dels casos no per a emprendre-la a cops de banya – tranquis, no he estat testimoni de cap activitat adultera - esqui, copular – potser algú haurà sortit amb el complet - rumiar, etc …. sinó per a retrobar-nos amb el que més en agrada …. La NEU !!! - Molt esquiable, per ser en una data tan avançada. A cotes altes “molt esquiable o gens” depenent de l’ hora i de l’ orientació de la pala …, a cotes mitjanes neu pesada i fonda en alguns casos, a cotes baixes, neu dura …. dura ??? Si, dura pels rocs que encara no estan suficientment coberts.

En definitiva, no m’ enrotllo més. Només dir que ha estat un bon inici de temporada i en bona companyia.
Salut,
Manel


Fotos de Ramón A. ( primer venen les fotos del Tuc dera Pincèla, el dia abans):

1 comentari:

Jaume J ha dit...

Gràcies Manel! La neu estava de conya! quan la propera? bones traces!