30 de nov. 2008

L'Arieja sota la força dels elements. Pic de la Mina


Dissabte 04:oo AM. Ring ... Ring. Sona el despertador.
Una estona més tard em trobo amb en Josep Maria i ens encaminem plegats a l'Arieja. Volem fer el Carlit per la vall de Lanós.

A la sortida del túnel del Cadí el termòmetre marca -7 ºC.

Amb un cel tapat a estones i una feble nevada arribem a Porta però no quedem satisfets de la quantitat de neu de la vall de Lanós i ens decidim per la Tousse des Pedourrés a l'altra cantó del port de Puimorens. Pugem fins a la cota 1950 m i ho deixem córrer: a mida que ens enfilem va disminuint la quantitat de neu: NO HI ANEU ! .

Finalment optem per pujar el Pic de la Mina des del mateix poble de Porta (1600 m) . Emprenem la pujada amb els esquís als peus sobre una neu abundant i de qualitat. A mida que pugem la visibilitat va disminuïnt, la nevada es va intensificant i el vent, que també vol dir la seva, es va fent més intens.


A la cota 2430m s'aixeca un veritable torb i, enmig del no -res, ens donem per satisfets i donem la volta. A mesura que baixem el temps i la visibilitat milloren radicalment i al arribar abaix estem d'acord que ha estat el descens (S2) sobre la millor neu pols que hem trobat aquesta temporada.




Han estat en total 1300 metres de desnivell acumulats d'activitat.

Josep M i Xavier M

1 comentari:

Jaume J ha dit...

Xavi , crec que hem fet bé de no sortir avui diumenge, i encara sort el tast de neu que vàreu fer ahir...
(m'he permès canviar l'hora de publicació per deixar en primer lloc del bloc la reivindicació de'n pasdeguia)