23 de nov. 2008

Pic d'Augas 2213m i 2255m - 23/11/2008

Marina G i Jaume J.
Avui l'hem encertada amb la tria d'aquesta matinal llunyana i segura, ideal per dies "raros" o quan es va de camí al massís del Néouvielle.


+/-700m; orientació O-NO; 2-3h pujar, 30' baixar.
Dificultat: F, S2 (es poden anar a buscar pales més dretes que baixen de la cresta més al S).

Meteo: oasi enmig del marró... lleugera nevada la primera hora d'ascens. Clarianes després, amb visibilitat perfecta a la pala. Boira abans d'entrar al bosc. Vent fluix. Neu abundant en tot el recorregut, amb una base dura de 50 a 100cm i la superfície transformada o encrostada però que es deixava fer.
1cm de pols per fer ambient als arbres.


Itinerari: el punt d'inici és a l'antiga duana francesa del Tunel de Bielsa, a 1550m. Cal creuar el riu (pont) i remuntar el prat uns 80m per superar per sobre un ressalt rocós (només en aquest punt ha calgut descalçar els esquís). Aquí s'enllaça amb una pista forestal que creua el bosc cap a l'est fins la primera gran clariana. Es remunta per un pendent suau i constant durant 500m. A mig pendent hi ha la Cabane de Prat (1820m) amb taula per 6 i llar de foc però sense lliteres. Al cim s'arriba esquís als peus i és la punta més baixa de la cresta de Moudang, que baixa del Pic de Cuneille de 2626m. (GPS wikiloc; si seguiu aquest track millor pujar més al N, pel llom i clarianes de sapins).

Referències: IGN 1748ET Néouvielle, itinerari 42 del llibre "52 balades à skis dans les Pyrénées Centrales", de François Laurens (Editions Didier Richard).


Per cert, hem vist volar cap al sud uns ocells en formació, a uns 2400m. Eren molts i feien el so dels ànecs... algú sap si aquesta és la seva època de migració? ... fugien del fred que ve? eren un espectacle!

Bones traces!!!

4 comentaris:

Rafa ha dit...

Molt maca la sortina.. dona gust veure el vídeo desde casa :-)

Jaume J ha dit...

Ep Rafa! aquest és un cimet molt bonic, es fa ràpid i es disfruta.
Ens veurem a la puríssima? sinó ja trobarem un altre escapada... bona temporada!

laie ha dit...

molt maco el cim, el video i al música! a veure si arriba ja la puríssima, que m'agafa nostalgia!
ole per la Marina obrint traça!!

Rafa ha dit...

Jaume, a la purissima vaig amb raquetes.... l'amor és cec !! però espero que poguem coincidir més endevant!

Rafa