21 d’abr. 2019

Pic de la Cometa des de les Bulloses, 17/04/2019


Una ascensió llarga en un paratge idíl·lic

+/- 1000m, 19,76kms; S2, F, #8cims


Tenim disponibilitat d’1 dia la darrera setmana i organitzem una sortida en furgoneta.

El Jaume ens suggereix optar pel Pic de la Cometa, a la Cerdanya - veient les imatges i informació de la piulada del Pep Lluís sembla que està bé de neu. També ens comenta que una bona opció pot ser anar-hi des de les Bulloses per escurçar una mica l’aproximació al cim, sempre que es pugui arribar en cotxe fins al llac.

Prenem carretera cap a Puigcerdà mentre intentem esbrinar, sense èxit, si es pot accedir fins dalt en cotxe.

Quan arribem a la zona trobem la “route fermé” a uns 5kms del llac. Se’ns ha fet tard pel que ens quedem a dormir allà mateix i deixem per l’endemà la decisió de si fer aquests 5 kms a peu o bé anar cap a Les Angles d’on parteixen les ressenyes què hem vist.

A les 6h del matí a apareix un cotxe que obre la barrera. Preguntem i ens indiquen que és el primer dia de la temporada en que queda obert el pas. Quina sort!!!! Sembla que els astres s’han alineat ja de bon matí ... preveiem que serà un gran dia!

Pugem doncs amb la furgo fins a peu del llac on calcem esquís. Voregem el llac pel seu vessant esquerre (oest), mentre no podem parar de fer fotos per l'encant de la zona.

 Un cop superat el llac, seguim per la vall de la Tèt. Es tracta d’una zona bastant planera però que ens permet avançar kms amb facilitat. Anem paral·lels a la ruta que ve de la Balmeta.

Després d’uns quants quilòmetres girem cap a est per anar a buscar l’estany de la Llosa on ja podem visualitzar el nostre objectiu. Seguim cap a l’Estany Blau i d’allà fem el major desnivell de la jornada per enfilar-nos cap al cim.


Vistes espectaculars en el que crec ha estat el millor dia d’aquesta setmana.

La baixada, amb neu abundant primavera, la fem direcció a la Balmeta fent així una circular. A partir de l'Estany de la Balmeta girem per tornar a resseguir el llac.

Un cim molt bonic i franc amb l’encant de la zona de les Bulloses, això si, no deixa de ser una bona “xoriaçada” fins arribar-hi ;-)


Itinerari: Llac de les Bulloses 2017m - Vall de la Tèt 2100m - Estany de la Llosa 2238m - Estany Blau 2531m - Pic de la Comenta d'Espanya  2763m. Tornada en circular anant cap a l'Estany de la Blameta 2047m abans de tornar a resseguir el llac per tornar al punt d'inici.

Condicions: Neu abundant, no ha calgut descalçar en cap moment. Neu primavera. Mirar de no fer el descens molt tard ja que en cas de dia assolellat es transforma aviat i a l'haver-hi trams de poc pendent costa de lliscar.


Anna S i Núria P


3 comentaris:

Jaume J ha dit...

la Cometa, molt bé! per les Bulloses segueix sent llarg, però el cim s'ho val i encara hi podrem allargar la temporada: falta donar-li la volta sencera i pujar-lo pels altres costats, hi ha opcions ;)

Berta ha dit...

bona xoriçada, però mooooltes felicitats!!!!! la zona és preciosa!!!!

Mercè B. ha dit...

bravooooo! Us mereixeu un bon premi, realment és una bona xorissada! però la part dels llacs de dalt la fan valer la pena!