17 d’abr. 2019

Més ... Tuc de Neres 2.488m, 13/04/2019

Una gran proposta al nord de l’Aran

+/- 850m S2, F #8cims


L’Anna ens parla de la bona neu que van trobar la setmana passada a l’Aran en la sortida de cicle i creiem que aquesta pot ser una bona destinació.
Resseguint les propostes dels 8cims tenim el Tuc de Neres que altres grups ja han ressenyat que sembla recomanable i assequible.

Mateix recorregut de les anteriors piulades: anem cap a Les per agafar la pista cap a la cabana de Pontet.
Deixem el cotxe a cota 1400m, unes llengües de neu al camí no ens deixen anar més endavant. Carreguem esquís fins a la cabana. Ens sorprèn la poca neu que hi ha a cotes baixes.
A partir de la cabana es poden calçar esquís però en els primes metres s’han d’anar buscant el millor itinerari per no descalçar tot resseguint les petites torrenteres on s’ha acumulat més la neu.
Cap a 1650m la neu és ja contínua i anem seguint pel bosquet fins  al collet Eth Cau de Naut on hi ha la segona cabana. 

A partir d’aquí girem a l’oest per anar a buscar la pendent que ens portarà al llom. I del llom cap al cim amb unes vistes espectaculars en un dia de meteo immillorable.
La baixada és de molt bon fer, amb neu abundant amb trams un pèl encrostada i altres de neu pols en cotes altes i primavera a mesura que anem baixant.
No se si ha estat pel gran bo què hem tingut, per les vistes, per la neu què hem trobat, o pel retrobament amb companys que feia dies que no coincidíem, ... però m’ha encantat!!!! Una ascensió que recomano molt.


Hi vam anar: Josep B, Anna S i Núria P

1 comentari:

Berta ha dit...

enhorabona!!! a mi també em va agradar molt aquest cim :) dia espectacular!!!