29 d’abr. 2019

Petit Peric des de Formigueres, 27/04/2019

±1400 m, 19 km


Veient les nevades que han caigut recentment al Pirineu, i gràcies a l'entrada a cegesqui de "Tres sortides des del refugi de La Molina" del 19/04/19, ens animem a fer un puja-baixa des de Barcelona el dissabte per fer el Petit Peric des de Formigueres. Quedem a les 6:30 en un polígon de Viladecavalls, i amb molta motivació i una mica d'inconsciència, anem en un cotxe en Mikel, l'Ori, en Lluis i en Paco cap a l'estació de Formigueres. No hi ha massa neu a l'estació, i ja està tancada. Com que encara som una mica principiants (hem fet aquest any el curs d'iniciació), ens posem en marxa amb esquís a l'esquena una mica tard, cap a les 10, amb vent i un temps tapat.

En poc menys de 500 m caminant, ja trobem neu per començar a esquiar. La neu és primavera i una mica pesada, però encara en queda força, i avancem prou be fins la part superior de l'estació. A la Serra de Mauri la neu és escassa, i es pot passar amb esquís amb dificultats. La baixada cap al refugi de Camporells, però, és una altra història. Força neu que permet baixar sense problemes, encara que el dia continua força tapat i comença a nevar. Desprès de fer un descans al refugi (està tancat, encara que hi ha una zona d'accés lliure), continuem l'ascenció final cap al Petit Peric. En aquesta zona hi ha molta neu, això si, primavera. En encarar l'ascenció final, s'obre el dia i ens regala un entorn increïble. A falta de 300 m per arribar al cim, i veient que es fa tard, en Lluís i en Paco fem mitja volta perquè ja anem una mica justos d'energia. En Mikel i l'Ori, que són incansables, continuen i fan cim sense problemes i sense haver de treure els esquís. La visió des de dalt és espectacular amb les Bulloses i la Cerdanya de fons.

Tots coincidim que la baixada del Petit Peric és genial, ja que trobem la neu en força bon estat. La baixada per l'estació també és força bona, encara que la neu és una mica més pesada, i l'esforç fet durant tot el dia el comencem a notar a les cames.


Dia espectacular en un paratge increïble i solitari, ja que en tot el dia no ens hem trobat a ningú. Tots coincidim en una cosa: l'any vinent tornarem!!!!

I per acabar d'arrodonir el dia, la tornada a Barcelona la fem amb la companyia de la lliga número 26 del Barça!!! Oeeeeeee!!!!

 

Paco P.


1 comentari:

Berta ha dit...

oeeeeee!!!! triomfada la vostra!!!! enhorabona!!! jo també tinc moltes ganes de tornar-hi.....a l'estiu i a l'hivern :)