8 d’abr. 2019

Bassiero Est 2897m (Punta Gourdon) 6 i 7/04/2019

De travessa des de Sant Maurici al Gerdar, fent nit al Refugi d'Amitges... i repte assolit, #8cims!

Port de Sant Maurici

Diré del vell foc i de l'aigua.
Si crema molt la neu,
glaçava més la flama

SALVADOR ESPRIU

La nevada de divendres i matí de dissabte ha estat generosa i permet pujar des de Sant Maurici al Refugi d'Amitges amb esquís.


Berenem i com tot fanàtic de la neu pols sortim a petar les pales al nord-oest del refugi parant compte per on traçar amb els bons consells del guarda: hi ha 30cm llargs de neu nova, l'aperitiu perfecte abans de sopar!

Diumenge es lleva seré i la neu s'ha assentat força, doncs som-hi! Baixem a la cota 2200m i remuntem la Coma de l'Abeller amb prou neu (la nova) per tornar a gaudir d'obrir traça encara que els  grans blocs granítics d'aquest racó ens obliguen constantment a trobar la millor sortida al laberint.

Al final de la coma ens espera el Port de Sant Maurici, un lloc molt especial i bonic. Ara a peu ara amb esquís arribem dalt, amb la boira humida que entra de Nord.

Només cal baixar 5m i calcem esquís per anar en diagonal i casi a cegues cap al cim. Els darrers metres se'ns obre per trobar-lo, contents, darrer dels #8cims que ens faltava!

Malauradament fem la pala amb poca visibilitat i sense relleu. A partir de 2600m la cosa millora i la baixada és bona però la neu s'ha humitejat força. Encara podem creuar l'estany de Cabanes i el Negre pel bell mig i curiosament de 2200 a 1800m trobem la millor neu en un terreny de 'bosc' ben conegut...

Descalcem a 1800m per no rascar les soles tot i que hi ha neu fins al Gerdar, on un taxi ens torna a Espot, ben satisfets.

Dissabte: Sant Maurici  1800m - Refugi d'Amitges 2365m - p.2572m Serra de Saboredo
+565m (i +/-200m extres); F,*, S2; 2h (+1h)

Diumenge: Refugi d'Amitges 2365 - p.2200m -Coma de l'Abeller - Port de Sant Maurici - Bassiero Est 2897m (Punta Gourdon) - Estany de Cabanes - Estany Negre de Cabanes - Bosc de Gerdar - Refugi de Gerdar 1550m
+700m/-1650m; F,**, S3; 7h

Bones traces!!!
Marta i Jaume

8 comentaris:

Marina ha dit...

Enhorabona! No tenia cap dubte que seríeu els primers a assolir el repte ;)

Eli ha dit...

Amb bona meteo i no tan bona, amb neu i inclús sense gaire neu, ho heu aconseguit!!! Moltes felicitats a tots dos per la constància i persistència.

abraçades i bones traces!

Eli

Hèctor Alonso ha dit...

Moltes felicitats, brutal, espectacular.

Carles Lluch ha dit...

Estic amb la Marina! Felicitats!

Núria ha dit...

Enhorabona pel repte aconseguit!!!. En una temporada més aviat justa de no era fàcil.

Samuel ha dit...

Felicitats pel repte assolit!!!

Il-lusió, força i tenacitat! Salut i bones traces,

Marta Calero ha dit...

Gràcies per la part que em toca :) la veritat és que són cims molt bonics i molt variats. Ha estat macu sortir pensant en cada una de les 8 propostes, molt ben triats! Gràcies!!

Berta ha dit...

oooeeeee ooeeeoooeeeooooeeee!!!!! enhorabona!!!!!!!!!!! aquest any, tan complicat....i ho heu aconseguit!!!