15 de març 2006

Piada - Tuca de Betrén 2518m - Val d'Aran 14/03/2006

Enviat per Carles Ll.

Punt de Sortida: Bona N del túnel de Vielha
Desnivell: +/- 1150m
Dificultat: S2
Horari: 4h l’ascens, 1h20 el descens
Lali (telemark) i Carles

Coïncidint amb la lluna plena, decidim visitar de nou aquest vall prou coneguda que tant ens agrada. Sortim a última hora de la tarda i la nit ens cau a sobre a Sarrehèra de Baix. L’ascensió ressegueix la vall de Sarrehèra pel fons fins el cim més llunyà. Ascensió comuna amb la del Tuc de Bargadèra fins el coll que separa ambdós cims (piada temporada passada).
Ascensió de mitjana/ baixa dificultat però no és curta. Cim amb bones vistes cap a la vall d’Escunhau i de Rius on desctaca la vista sobte el Montardo.
Descens memorable per l’ambient i la llum en una nit ideal per fer una nocturna.

Condicions: La abundant neu caiguda durant el cap de setmana passat s’ha assentat i transformat ràpidament amb el sol i les altes temperatures del dilluns i dimarts. Hi ha un bon gruix en les orientacions nord (a la pista de sortida vora 50cms?)Neu dura transformada en tota l’ascensió però que ens deixa avançar sense recòrrer a l’us de ganivetes. Esperava trobar neu pols en cotes més altes (orientació N) però no. Per sort tampoc en trobem de crosta, tot i que de dia pot ser que se’n torni. Els darrers 200m es presenten molt ventats amb “escates” de gel en superfície.

Per últim agrair a tots aquells inscrits a la sortida de cicle prevista pel cap de setmana passat la comprensió a l’hora de suspendre-la, i la promesa que l’any que ve hi tornarem.

Bones traces.