12 de març 2006

Piada - Pedró dels Quatre Batlles 2382m - 12/03/2006

Participants: Roger Ll., Manel C., Berta A. i Jaume J. (i alguns més que han sortit més tard)


+/- 700m; F,*; S2; 2-3h ascens, 30' descens.

De cap manera podíem trencar la "ratxa" d'en Manel de 8 caps de setmana seguits d'esquí de muntanya!

Postposada la sortida del Cicle per excés de neu aprofitem les bones condicions que aquest any tenim més a la vora.

Som quasi els primers en arribar al Port del Comte (pàrking El Sucre) i enfilem la pista que va cap al telecadira de la Bòfia sols, i aquí encara protegits del vent. El dia és radiant però fa aire ;-)))))) (de fet no obriran les pistes pel vent fins a quarts de 12). Continuem amunt per la pista vermella (hi ha moltíssima neu i està blanquísssima!), fins a deixar-la i sortir fora de l'estació cap als Prats de Bacies (2.000m).

Des d'aquí avancem per terreny ondulat, enmig de pins esclarissats, buscant els llocs més arrecerats. Hi ha molt bona visibilitat i van apareixent Montserrat i el Montseny al Sud, i el vessant sud del Cadí i el Pedraforca a tocar.

Un primer bony, el Vulturó, i contra el vent continuem cap al Pedró. Ho fem per llevant, evitant les cornisses que pengen del cim, on hi arribem arrossegant-nos per no ser tombats. Tret dels primers 50m (airet...) i un trosset que s'ha de remuntar, el descens és ràpid i per neu molt bona (dura als lloms, pols on l'acumula el vent i trepitjada a les pistes).













I a les 12 ja tornem a ser al cotxe (tots menys un piolet que ha volat! si algú el troba...)

Rematem la feina amb trinxat, escudella, galtes i brasa al Restaurant Cap del Pla
Bones traces!!!