28 de març 2006

Piada - Norís 2826m - Pica Roja 2898m - 25 i 26/03/2006

Enviat per Roger Ll.

19è Cicle Sortides E.M - Pica Roja -25/26 març 2006. 1er Cap deSetmana de primavera amb Esquís!!!!!
PIADA - PIC DE NORÍS (2826m) - Refugi de Vallferrera, 25/3/06
Sortida: una mica abans del Pont de la Farga, a uns 1425m

Desnivell: +1400m/-900m

Dificultat: **, S2-S3. S4 en un curt tram a l'inici del descens de la carena cap al Refugi de Vallferera
Grup1: Manel C., Jaume J., Berta A., Ramon O., Carles Ll. i Roger Ll.

Després d'haver dormit on la neu no ens deixava seguir pujant en cotxe, enfilem cap al Norís amb l'armari a l'esquena per passar la nit al refugi (lliure per aquestes dates) de Vallferrera.

Seguim la pista fins el Pla de la Selva, on deixem la pista que porta al refugi i prenem la que ens acosta cap al Norís i el Monteixo. A la Pleta dels Frares seguim el barranc d'Aixeus fins l'estany, on ens enfilem cap a E a buscar la carena, i d'allà cap al cim en direcció S. Arribem al cim amb els esquís als peus, tot i les pedres dels últims metres.

Vista privilegiada sobre el Monteixo, la Pica, el Sotllo,... però sobretot, la Pica-roja, l'objectiu de l'endemà. La primera pala del descens, fins la carena, ens farà gaudir d'una neu que ja no trobarem la resta de la baixada. Aquí dalt és primavera-bona, i a partir dels 2500 serà primavera-podrida. Des de la carena ens llancem direcció NE per una pala S3-S4, l'únic punt de certa dificultat, incrementat per l'estat de la neu i el pes de la motxilla. I cap al refu, fent esquí supervivència alguns, altres esquí-submarinisme.


Molt bon dia demuntanya, no podia ser d'altra manera amb aquesta companyia...

Un cop al refu, ens instal·lem i sopem aviat, a l'espera del grup quefa l'aproximació sense haver pujat al Norís, per fer a l'endemà la sortida del Cicle a la Pica-roja.

APROXIMACIÓ AL REFUGI DE VALLFERRERA (1940m), 25/3/06

Sortida: una mica abans del Pont de la Farga, a uns 1425m
Desnivell: +550m.
Dificultat: *
Grup2: Íngrid C., Laia S., Marina G., Laia M., Carles S., Imma M., Marc P., Aureli M., Peter C., Ricard E., Elisabet R., Laura S., Roger M., Xavi, Javi, Iolanda R., Jordi R... Espero que no em deixi a ningú...
Aproximació al Refugi de Vallferrera, alguns per la pista, altres pertrams del GR-11. Entre 2 i 3 hores de passejada, però amb una bona motxilla a l'esquena. Un cop al refu, a sopar i intentar dormir, que no és fàcil: el refu és de 21 places, i som uns 35 per passar-hi lanit: alguns al dormitori, altres al menjador i altres gaudint del celestrellat.

PIADA - PICA-ROJA (2898m.) - Pont de la Farga, 26/3/06
Sortida: Refugi de Vallferrera
Desnivell: +960m/-1470m
Dificultat: **, S2-S3
Grup 1 i 2.

El dia abans havíem dubtat una mica, perquè des del Norís es veia la carena de la Pica-roja bastant pelada... però tampoc ens ho pensem gaire, i comencem a pujar amb les 1eres llums. El dissabte d'activitat s'ha fet notar, i tenim 2 baixes que es queden al refu.

En lloc de seguir el camí d'estiu, decidim passar a l'altra banda del barranc que havíem creuat 30m abans d'arribar al refu, i enfilar-nosen direcció O. El bosquet és entretingut, i en algun punt cal descalçar-se els esquís per poder seguir progressant. Però un cop superat el bosquet, ja només queden pales sense excessiva dificultat, primer seguint el barranc (O), i després per guanyar la carena (SO).

La carena (O) estava pelada, sí, però no tant com per no deixar-nos foquejar fins el cim. Ni el vent, a estones moderat, ens priva degaudir del sol i de les magnífiques vistes a banda i banda.
Algun dia anirem cap al circ de Baiau... I avui sí que toca gaudir plenament del descens!!! els núvols alts que tapaven el sol a 1era hora, el vent, l'horari... fa que trobem la neuprimavera al punt, ben bé fins al bosquet. La Pica-Roja ens tenia guardat aquesta sorpresa, que ni els més optimistes esperaven.

Fem el descens desfent la ruta de pujada, passant pel refugi a acabar d'omplir la motxilla, i cap als cotxes, per la pista.

Per a la bbdd dels afamats esquiadors: Hotel Salòria, Alins, 13e, amanida, macarrons i llom o buti.

Agraïments especials al Carles, Jaume i Ramon per donar-me un cop demà en tot moment. A la Laia per fer de contacte durant el dissabte. Ia la resta per la vostra participació.

I si us plau, a la propera sortide de cicle, tothom amb ARVA!

Fins la propera! Bones traces!