29 de març 2006

Piada - Petretxema 2366m 17/03/2006

Enviat per Joan B.
Joan Manel, Marc, Raimon i Joan

Itinerari: Refugi de Linza (1.350 m), coll est de Linza (1.936 m), aresta est del Petretxema, cim Petretxema (2.366 m), descens per la pala sud del Petretxema pel mateix itinerari.
Neu: dura durant tota la pujada, a la baixada: primavera en les orientacions soleies i dura a les obagues.
Desnivell: 1.050 m. Durada: 3 h d’ascens i 1:30 h de descens.
Dia amb sol i núvols alts.

Sortim del refugi de Linza... amb els esquís posats, la neu és dura però, les traces de baixada dels dies anteriors indiquen que això probablement canviarà bastant al llarg del dia.... Excepte en algun curt tram una mica pelat del flanqueig a mig vessant dels inicis la neu és abundant i serà dura fins al cim, tot i que podem pujar sense posar ganivetes.

Al cim fa vent però es pot suportar una estoneta, la vista tot i els núvols que van passant es manté, les agulles d’Ansabere esta ben nevades, impressionant!!!>>

Descendim per la pala sud, el sòl ha estovat en el grau just la neu per a que sigui un autèntic plaer... Després de la pala, seguint la nostra inducció, algunes restes de traces bastant antigues i una mica de sort anem encertant els flanquegis als diferents collets i tubs sense haver gairebé de remar...Al fons de la vall una mica d’esquí de fons per les pistes fins al refugi... La baixada ha estat tot un encert, aquesta baixada és moooolt millor que la de l’itinerari de pujada.