6 de març 2006

Piada quasi Monturull 2761m i altres afers... 4/03/2006

Enviat per pasdeguia.

Dissabte 4 de març.
Participants: Roger, Manel, Núria, Neus, Gemma, Núria, Jordi, Laia, Ricard, Aureli, Sergi i dos més que no recordo el nom i que anaven amb raquetes.
Desnivell: 900m (hem arribat a cota 2725)
Horari pujada: 3h
Horari Baixada: El primer 2h, l'últim 4'30h
Meteo: Núvol, amb boira a estones partir de 2300m, vent de component O,temperatura alta per la època i l'altitud, cap a la tarda nevada moderada.
Estat de la neu: Polç transformada amb alguna placa encrostada
Itinerari: Aparcament estació d'Esquí Nòrdic d'ARÀNSER 1850m, seguim itinerari de muntanya tot travesant les pistes d'esquí nòrdic fins les Pollineres 2129m, estany inferior de la pera 2290m, girem cap al Sud seguint la vall de claror i passant pel costat de la Bassa de Claror(2470 m, ens enfilem fins el pedregam a 2600m. Deixem esquís i arribem ala carena cimera fins a la cota 2725m. Sense veure el cim a causa de la boira i el vent. Decidim retornar sense més.
De nou a la cota 2500m, tot obrint traça pel descens, el Ricard (el que subscriu) es fot de lloros amb un forat de neu que no es veia per la boira, el resultat és el peroné trencat. Després de comunicar amb el rescat i d'informar-nos que l'helicòpter no podria accedir, vam obtar per baixar esquiant, fent equilibris amb un esquí intentant no recolzar l'altre al terra. Després d'una parada llarga, tornem a iniciar el descens, el qual ha estat més fàcil del que esperàvem, ja que hem aprofitat la pista que puja amb poc pendent cap als estanys de la Pera. Un cop a les Pollineres m'han baixat a l'estació amb moto de neu i d'allà ambulància fins a Puigcerdà.
Mentrestant el Manel, que havia anat cap al refu dels Estanys per tenir més cobertura, baixant li ha petat la fixació i ha hagut de baixar a peu fins a l'estació d'esquí.
Després de sortir amb la cama enguixada de l'hospital, uns quants hem anat a celebrar-ho a Ventolà, a Ca l'Anna.
Conclusió: La part positiva és que els metereolègs no s'han equivocat, la negativa és que no s'han equivocat. Pel que fa a l'accident, mala sort ja sabem quin són els riscos, però no patiu, abans que acabi latemporada farem algún cimet amb esquís (ai si em sent el metge !!)
Gràcies a tots els companys/es que m'acompanyavem, a la propera us deixaré fer la camilla !!
Pasdeguia (coix, de moment...)