16 de març 2005

Pic de Paderna 2.629m - 13/03/2005

Enviat per Rosa S.

Diumenge 13 a les 8:03 passem la barrera que hi ha a l'entrada de la pista de l'hospital de benasc; teóricament a partir de les 8 está barrat el pas, pero avui ens hem aixecat amb una floreta al cul. Pero no cantem victoria, encara al parking del hospital un tiarró ens pregunta si tenim reserva. 'No' 'Entonces tienen que dar la vuelta y un más abajo hay un pequeño parking'.
Bueno, ja estem per feina. Al hospital s'agafe la pista nevada, y després d'uns minuts cal desviarse cap a la dreta i per allí es pot pujar per diversos tubs_sòlen haver traces que van cap a un o altre_ Nosaltres preferim pujar cap a l'esquerra.
Aquesta es una zòna ombrívola on la neu caiguda fa una setmana s'ha conservat molt bé, i ens olorem que a la baixada ens posarem les botes.
Superats els tubs sortim prop a la part baixa del Vallón de la pleta de Paderna. Hem de continuar per la vessant de la dreta segons es puje, i cap al fons es flanqueje a l'esquerra per assolir el coll de Paderna. Des d'aquía peu per la lloma s'arribe al cim del pic de Paderna (2622 mt.)
Bones vistes des d'aquest cim, havent fet un desnivell d'uns 800 mts. Es apropiat dons per una matinal, i té l'alicient dels tubs, que cuan a sobre els trobes amb neu pols llavors es una festa.
Acabem la jornada amb una barbacoa que assaborim amb el bon apetit qu'ens ha donat l'esquiada. Hi eram: Josep Mª Ll., els germans Xavi i Juli de Lleida i jo mateixa.
Adeusiau. Traces ben dretes i sempre neu pols.