23 de març 2005

Piada Roc de Madres 2469m - 22/03/2005

Enviat per Manel B.

- Punt de sortida: Odelló de Real (1.510m)
- Desnivell: 970m
- Dificultat: S2, *
- Conmponents: Enric Faura i Manel Borrell
- Temps: temps càlid, 8ºC a les 7 del matí, amb alguna ullada de sol i un lleuger vent en el cim que refresca una mica.
- Estat de la neu: Neu força transformada fins als 1900 metres i entre podrida, gelada i transformada, d'aquí cap a amunt.
Descripció de l'itinerari:
Finalment, després de dos intents durant la temporada, en què per culpa del temporal del nord ens van obligar a canviar l'objectiu per un cim situat al vessant sud de la Cerdanya, aquest cop el mal temps ve del sud, i el Roc de Madres ens queda lluny de les precipitacions.
Sortim del poble d'Odelló de Real al Capcir i a la sortida del poble ja comença la neu. Seguim la pista que flanqueja en direcció N fins a creuar el segon torrent per un pontet de fusta i remuntem l'altre vessant fins a trobar la pista que ve de Puigvalador. La seguim cap a la dreta en direcció novament al torrent, però abans d'arribar-hi, prenem un trencall a l'esquerre per prendre una pista estreta amb marques de pintura groc-vermelles, que remunta el bosc espès amb unes quantes giragonses.
Sortim del bosc a l'altura d'una petita cabana i remuntem tota la vall per aquest vessant fins al coll de Gavatxos (2.350m). Des d'aquí girem a l'E i desseguida podem veure el cim, al que arribem pels plans situats al vessant N de la muntanya.
El cim més alt és el tercer dels que tenen una alçada similar i té una cabana de pedra adossada al Roc del mateix cim.
Manel B.