7 d’abr. 2010

Pena Abellera (2.611m) 2/4/2010

Participants: Ernest A. i Manel B.
+/-800m (3h pujada, 30min baixada), S2 (S3-S4 només a l'accés al coll)
Neu: primavera-dura o ventada segons el tram
Meteo: matinada cel cobert i torb a la part alta a partir de les 12h
Ruta GPS: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=831549

La idea inicial era intentar trobar la ruta del Pic de Garlitz però el temps no gaire bo i amb visibilitat dolenta per sobre dels 2.600m, ens obliga a canviar lleugerament l'objectiu. El cim de la Pena Abellera és una bona alternativa al trillat Bataillence si bé té un tram curt abans del coll força dret.

Per atansar-s'hi cal girar en direcció ENE a la sortida del tub clàssic del Bataillence planejant fins al peu de la muralla que defensa el coll i el cim. Per supera-la vam haver de posar les ganivetes i passar entre els ressalts rocosos que afloren fins a sortir a la part més suau del coll. Des d'aquí per un pendent molt suau s'arriba a aquest cim. Descens enmig del torb els primers metres fins anar a trobar una canaleta que permet baixar directament al tub del torrent.

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Manel, també m'havia mirat la cara oest del Garlitz: 350m a 40º segons el llibre 'Ski de Pente Raide - Pyrénées Centrales' de J. Le Roux i G.Cuzon. Des del collet que marques a wikiloc saps si és on comença la pala del Garlitz? Sembla que és esquiable des de l'avantcim (2786m). Gràcies!

Nel ha dit...

Sense haver vist cap ressenya, vaig estar mirant dues possibles rutes de pujada. Una és la que comentes i es veu esquiable encara que força dreta. S'ha de passar una barrera de roca a través d'un pas evident i remuntar la pala de 200m fins l'avantcim que és esquiable. L'altra opció és anar a buscar una pala força sostinguda que enguany no tenia prou neu (ventada) i que hi ha una mica més al N per accedir a l'aresta E que es veu força suau.