9 d’abr. 2010

Notícia FEEC: Nou refugi d'emergència als Pirineus. Digues la teva

Reproduïm la notícia apareguda a la FEEC, demanant l'opinió al respecte. Igualment, queda oberta a la l'esquerra una enquesta per copsar quina és l'opinió dels esquiadors que visiten aquest bloc, on hem afegit una cinquena alternativa... Qualsevol comentari al bloc en general i a aquest post en particular sempre és útil, no obstant qui vulgui que la seva opinió arribi a l'Àrea de Refugis de la FEEC pot fer-ho segons es descriu aquí i a continuació:

"L'Àrea de Refugis de la FEEC vol copsar l'opinió del col·lectiu excursionista sobre quin seria el millor emplaçament d'un nou refugi d'emergència als Pirineus.
Tal i com es va aprovar a l'Assemblea Extraordinària de la FEEC, celebrada a Salt el passat mes de novembre, la FEEC té prevista la construcció i instal·lació d'un nou refugi d'emergència als Pirineus.
Per aquesta raó i, abans de prendre la decisió final, l'Àrea de Refugis de la FEEC emplaça a totes les persones interessades a enviar la seva opinió abans de les 12 h del migdia del dijous dia 22 d'abril, a l'adreça electrònica refugis@feec.cat.
Per la seva banda, les entitats han de fer arribar la seva decisió a través de les reunions de vegueria, o bé posar-ho en coneixement del seu representant territorial, abans del dia 22 d'abril. Les quatre possibles ubicacions són les següents:
A Estany d'Aixeus-Monteixo (Pallars Sobirà)
B Vall de Manyanet(Pallars Jussà)
C Estanys de Comalesbienes-Punta Alta(Alta Ribagorça)
D Estanys de la Muga-Tossa Plana de Lles(Cerdanya)"

7 comentaris:

Ricard Martínez ha dit...

La meva experiència amb refus d'emergència ha estat bona. Ja em semblen bé si estan en lloc realment allunyats. Potser la zona dels estanys de la Muga és un bon lloc, ens obre unes quantes possibilitats.

Nel ha dit...

Vaig escriure la meva opinió en un altre bloc pensant en un refugi lliure per fer muntanya i poder ser utilitzat:"La opció A és un lloc molt xulo però potser la zona ja està prou servida amb els refugis de la VallFerrera i Baiau.
La opció B, és una vall que es troba entre la vall de Boí i la vall Fosca que no té cap refugi però no crec que sigui especialment bonica. Sí que és una bona opció per fir esquí de muntanya. La deixaria com a segona opció.
La opció C, no li acabo de trobar la gràcia. Conec la vall (ruta de baixada de la Punta Alta)però no li veig massa possibilitats...
Jo em decanto per la opció D, ja que la vall de la Muga és d'accés llarg si es vol fer el cim de la Muga i tenir un refugi aquí facilitaria el seu accés."
Dit això no sé si realment fa falta. Aquest és un debat d'una altra magnitud sobre el qual no tinc una opinió formada.
Salut!

Anònim ha dit...

Jo em decanto per la vall de Manyanet. Quan l'estació de Filià estigui acabada (que tard o d'hora passarà)i estigui connectada amb Boí (tal com contempla el Pla director de la generalitat)serà un magnífic lloc per fer-hi una coca-cola i un Frankfurt mentre es pren el sol amb uns "descansos".

Pau

SergiB ha dit...

Des del meu punt de vista, crec que tant l'opció de la vall de Manyanet com la de la Muga són bones. A mi m'agrada especialment la de la Muga pel bons records a la Vall de la Llosa i les possibilitats que ofereix.

Jaume J ha dit...

Resultats de l'enquesta feta en aquest bloc:

A Estany d'Aixeus-Monteixo (Pallars Sobirà) 4 vots (9%)
B Vall de Manyanet(Pallars Jussà) 12 vots (27%)
C Estanys de Comalesbienes-Punta Alta(Alta Ribagorça) 6 vots (13%)
D Estanys de la Muga-Tossa Plana de Lles(Cerdanya) 10 vots (23%)
E Enlloc 11 vots (25%)

Destacar el baix "nivell de participació", amb 43 vots, tenint en compte que l'enquesta ha estat oberta 11 dies i el bloc ha rebut entre 150 i 200 visites diaries, potser sempre els mateixos...

Per reflexionar.

Anònim ha dit...

Senyor anònim, per anar fer coca coles, tots els pobles i ciutats tenen un passeig amb bars i terrasses; deixem una de les poques valls que queden "verges" als Pirineus sense malmetre... es trist que ens ho haguem de carregar tot, en fi...
Jo si vull fer-hi una coca cola me la pujo a la motxilla, això si m'emporto la brossa cap a casa, si es fa un refugi i remuntadors, estara ple de burilles i brossa escampada...
Jo si mhe de decantar per una opció li veig més posibilitats a la vall de la Muga... potser pk vaig tenir una mala experiencia, i un refugi mhagués tret d'un bon apuro.

Marc

Anònim ha dit...

Anònim Marc, el comentari de l'anònim Pau crec que era amb un punt de sarcasme i crítica al model de desenvolupament que es volia fer en aquella zona i en tantes altres.