22 de març 2009

Volta al P.N. Aigüestortes i Estany de Sant Maurici



20,21/03/2009

Carles, Kike i Montse

*** / S3



La permanència de l’anticicló, les condicions d’estabilitat de la neu, l’obertura casual dels refugis de Restanca i Colomina, i les moltes ganes que en teníem, ens animen a realitzar una completa travessa pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici durant el cap de setmana d’inici astronòmic de la primavera.



Tanmateix, el descens sensible de les temperatures i l’entrada (amb força) de vent de N, han fet que la neu es mantingués ben dura al llarg de tota la jornada (sobretot diumenge). Aquestes condicions nivo-meteorològiques, juntament amb el desnivell acumulat i la longitud de les etapes, han resultat en una travessa ben exigent (en particular pels peus...).



L’itinerari realitzat és el següent:


Divendres 19: aproximació Refugi Restanca (desde bòrda de Casa Irene, 15’ de pònt de Ressèc). 1h 40min, +660m


Dissabte 20: Refugi Restanca – Coll de Crestada – Refugi Ventosa i Calvell – Collet de Contraix – Prats d’Aiguadassi – Collada de Dellui – Refugi Colomina. 9h 30min, +1900m


Diumenge 21: Refugi Colomina – Coll de Peguera – Refugi Ernest Mallafré – Pòrt de Ratera de Colomèrs – Lac Major de Colomèrs – Pòrt de Caldes – Coll de Crestada – Refugi Restanca – Pònt de Ressèc – cotxe. 9h 15min, +1600m




Bones traces!


4 comentaris:

Jaume J ha dit...

Neu n'hi do! Des del Montsaliente, teníem unes vistes magnífiques cap on ereu vosaltres, i pensava que també l'havieu encertada. Ha estat un dia d'hivern amb llum de primavera!

Anònim ha dit...

Estem molt contents de la travessa, tot i que avui els peus es queixen força, i amb raó! També hagués estat molt bé poder fer algun cim, però per horaris, longitud de les etapes i duresa de la neu, no ens hi hem animat. Tanmateix, la volta ens ha permès generar idees per a properes activitats d'EdM! Molt bé i felicitats per vosaltres al Montsaliente! Bona setmana!

Anònim ha dit...

Carles: abans de res felicitar-vos per la passejadeta. Si tothom fos com tu els de la Carros no farien ni cinc, però crec que ho pots superar, sortir de ca teva (a peu seria més purista), fer tota la volta i tornar a dormir a casa. Si et decideixes, et muntem avituallament i pancartes als colls més durs. Com ho veus?

Anònim ha dit...

Mai tant! Així com l'hem fet ja m'està bé. I mentres el cotxe vagi tirant, pujaré amb ell fins pont de Ressec. Cuida't Jordi, espero tornem a coïncidir aviat. Una abraçada!