20 de març 2009

Antiproposta - Montaut 2496m

Massa vegades en agafar els 120 de Faura i Longàs se m'obre el llibre per la pàgina 63. La foto m'atrapa, el text me'l sé de memòria "... S4, aunque en los primeros 200m de desnivel alguna inflexión del terreno podría catalogarse incluso de S5. Es necesario un esquí preciso, concentración i buena resistencia." I creia que aquest cap de setmana estaria en bones condicions! Per sort en Carles m'ha enviat aquesta foto de la pala SO, feta des de Montgarri dissabte passat: les allaus de fons i les mega-fractures al mantell, visibles, el desaconsellen. Seguirem esperant!

3 comentaris:

edunz ha dit...

impresionant... i no és per menys, aquestes calorades estan sent un cop molt fort per una neu que encara li mancava memorfosi a capes baixes. Els partes d'AEMET insisteixen com la percolació de la fusió està arribant fins a la base del mantell. El que vam veure/viure a Tavascan la setmana passada anava per aquí...
bones traces i benvinguda fredolada per diumenge!

Anònim ha dit...

És un itinerari interessntíssim!Més d'un cop he estat al davant i hi he hagut de renunciar...Malauradament costa molt trobar-lo en condicions, les esquerdes de la foto si presenten qüasi cada temporada, i d'altres anys hi ha allaus de placa que deixen pràcticament tota la pala amb el substrat en superfície. Com molt bé dius, seguirem esperant...

Anònim ha dit...

He comentat moltes vegades la baixada del Montaut amb esquis amb un bon coneixedor de la vall, i el comentari que sempre rebia era, "qui va baixar per aqui es per que aquell dia tenia la flor al cul..."
Aquest estiu vaig pujar-hi, es un pendent redreçat, totalment herbat i continu!!! gaire be sense cap marge rocallos que ajudi a estavilitzar el mantell. I quan les neus estan "estavilitzades" al Montaut només li queda la neu de la canaleta central.