10 d’abr. 2005

Piada - Cambra d'Ase: Corredors Vermicelle i Central - 9/04/2005

Concep, Koki, Moix, Ricard, Rosa, Berta i Jaume
+/-1.100m, 4-5h ascens, 1h descens.Dificultats: F fins al peu de la canal. El Vermicelle (270m) entre PD+ i D, segons condicions, amb un ressalt al final de fins a 50º. El descens és obligat en el primer tram del corredor Central (S4) i més fàcil i ample després.
Fantàstic dia d'hivern en plena primavera! -7º al cotxe, i -12º per allí dalt. Ni nosaltres mateixos donàvem un "duro" per la sortida d'avui a la vista del temps (vent i neu) que feia quan ens acostàvem a Sant Pere dels Forcats.

L'estació ja està tancada però està carregada de neu i ens hem calçat els esquís davant del cotxe. Hem anat pujant per les pistes en direcció sud, sota una lleugera nevada... L'indret és molt bucòlic, amb pins carregats de neu que ens han arraserat del vent.
A 2400 hem entrat al corredor Vermicelle, amb esquís fins que el pendent i la neu nova (+ de 20cm sobre la neu dura) ens han deixat. Ja amb grampons, i envoltats de parets verticals que el van tancant, ens hem anat rellevant obrint "trintxera" cap amunt. A la part final algun ressalt més dret, i la sortida, habitualment de 50º, avui no presentava cap dificultat.
I quina sort! dalt de la carena el Torb ha fet una pausa... debíem ser "a l'ull de l'huracà"! En un flanqueig cap a l'est hem anat a buscar el corredor Central. L'entrada ha estat fàcil, però durant uns 100m el pendent i el gruix de neu nova, molt molt seca i poc estable, ens ha recomenat baixar pas a pas per no provocar l'allau. Un cop s'ha obert la canal ens hem llençat flotant sobre una neu boníssima. El descens ha continuat magnífic: pel bosc primer i per les pistes sense trepitjar, només per nosaltres després!
Tots més que satisfets! i la feina s'ha acabat a Ventolà: escudella, embotits, vi, galtes, butifarres i ànec a la cassola!

Bones traces!!!