4 de febr. 2020

Segon cap de Setmana Curs Iniciació Esqui de Muntanya - 2020


Després de la neu fantàstica de la setmana passada, els cursetistes estaven ansiosos per tornar a sortir.

Programen el cap de setmana al Pallars, tot vigilant el front de nord que entrava dissabte.

La nit de divendres ens trobem a Sort, dormin a l'hostal Les Collades, bona relació qualitat preu i esmortzar més que digne.

Dissabte 1 de Febrer:


Ens deixen arribar al parking de Port Aine a cota 1600, amb forfait de passeig (6€) ens enfilem fins a cota 2100... bé alguns aprofitant el forfait, pujen fins la Torreta de l'Orri, ens van dir que es van despistar en l'estació intermitja, si, si. Ells ja han fet una primera baixada.

Amb tot l'enrenou dels forfaits, comencem l'activitat pels volts de les 11 del matí. Anem a buscar el bosquet de la l'esquerra i tot recodant conceptes de la setmana passada anem a buscar el Bony de la Socarrada: voltes maria, fer lliscar els esquis, serretes, voltes maries, voltes progressives, progressar amb els esquis.


Un cop arribats a la carena que mena cap a la Torreta de l'Orri, en Xavi, el monitor, fa una cata de neu, per descobrir que l'afectació del Glória a la zona va ser de més de 1 m de neu.
Aprofitem la cata per fer millorar la técnica de palejar neu.  Fem pràctiques de recerca de victimes d'allaus i també pràctiques d'autodetenció.











Prosseguim el camí fins a la Torreta de l'Orri (2.437m) , amb baixada pel bosc ja ben entrades les 17 hores, on trobem la neu ja encostrada.





 


Diumenge 2 de Febrer 2020:

Avui és un dia de marcada calor, per l'època de l'any i ho podem comprovar al llarg del matí.
Seguim el recorregut tradicional per fer el cim de la Coma del Forn (2.685m) des del refugi de la Pleta del Prat pel torrent de la Masacarida



Al cim de la Coma del Forn.


A partir dels llacs de Masacarida, la selecció de la ruta tant de pujada com de baixada va ser molt conservadora, cercant les zones de menys inclinació, sempre, la neu ja molt humida a partir de les 12/13h.

En definitiva, ja tenim un nou grup d'esquiadors de muntanya formats i preparats per gaudir d'aquest esport.

Felicitats a tots!!!


3 comentaris:

Mercè B. ha dit...

Això promet! Benvinguts i benvingudes!

Berta ha dit...

Enhorabona!!!!

Jaume J ha dit...

Molt bé!