3 de febr. 2020

El Pedraforca (2506) fins l'enforcadura (2356)

El Pedraforca per cara est desde mirador del Gresolet 




31 de gener del 2020
+ 800; 8 Km. F; S3; **

Imponent, la vista del pedraforca (2.506) amb la seva tartera ben coberta de neu
Després d'una gran  llevantada que va emblanquir tot el prepirineu, esperem que la neu cohesioni bé per poder fer aquest cim tan emblemàtic que es resisteix normalment per la quantitat de pedres i rocs de la tartera, difícils de trobar ben tapats de neu

Sortim del parquing del mirador del Gresolet, (cantó est, Saldes) sota el refugi d'Estasen, a 1550 m., d'on baixem per la carretera uns 200 m. per calçar esquís al peu de la tartera dels cabirols, la llengua llarga de  neu que veiem a l'esquerra de la fotografia.
La pujada no ofereix cap dificultat, la neu es troba en un estat perfecte per progressar, i després de 800 metresde desnivell, en un parell d'horetes s'arriba a l'Enforcadura

Només queden 150 metrets per fer cim, però la boira i el vent entren forts per l'oest, obligant-nos a tirar avall. Els pocs que baixen comenten que està en perfecte estat per pujar amb grampons (i fins i tot sense, per les bones condicions de la neu, i una molt bona escaleta feta pel pas dels alpinistes), però prudència obliga!

El descens és totalment inolvidable, un pendent constant i perfecte, una delícia per esquiar! Neu de fàbula a la part alta que es transforma en primavera avall però es deixa fer prou bé. 
La cara sud del Cadí , amb el Comabona al centre
Arribant més avall hi ha un pas molt rocós i estret que ens obliga a pràcticament estirar-nos al terra i allargar els esquís per poder passar buscant la neu sense rascar massa.
Un cop passat de nou ens queda un bon tram de bona esquiada. Però al camí del bosc - que de pujada es podia fer sense problema-, ja toca descalçar-se en molts dels trams. La neu no durarà gaires dies!

Quedem molt gratament sorpresos per la poca dificultat del Pedraforca, quan les condicions son mínimes. Muntanya estimada i sempre inoblidable!

2 comentaris:

Berta ha dit...

Ha de ser espectacular! Enhorabona!!!

Mercè B. ha dit...

Gràcies Berta