10 de març 2019

Puig de la Cometa 2763m, 9 i 10/03/2019

Des dels Angles, dormint en tenda a resguard dels Perics

al fons, el Puig de la Cometa 2763m: és menys dret que no sembla!
La meva motxilla de festa, el sac com m'agrada dir-li, és màgica! Quan més l'omplo, quan més la carrego, menys em pesa i més lluny em porta... Segurament el meu cap fa la resta, tant és!

Tots els prejudicis previs a la sortida (pista planera i 24km) els hem anat esvaint poc a poc i els 4km planers de pista els hem fet casi corrents per no patir-los. També ens ha sorprès que en aquesta zona encara hi ha molta neu i no ha calgut descalçar i el parell de llacs que s'han de passar encara són glaçats i aguanten el nostre pes... Vaja que aquest cim dels #8cims ens ha encantat (gràcies Oriol per la tria i Samuel pel relatdemuntanya ;)

La resta ja és el joc de l'optimisme i la recompensa. Casi sempre fem activitat amb esquís pels matins i foquejar una tarda plàcida, sense massa calor i en un ambient i llum cada cop més bonic ajuda. El nostre objectiu de la tarda de dissabte era fer 7 o 8km i superar l'Estany de la Llosa. Així ho hem fet i quan hem trobat un punt enlairat on poder gaudir de com es pon el sol i alhora ben orientat als primers raigs del matí, hem plantat la tenda... Sort que no ens veia ningú fent voltes sobre nosaltres mateixos, esquís als peus, per endurir el mantell on plantar-la!

Avui diumenge només ens quedaven 4km i 500m fins al cim on hem arribat passades les 10 seguint la ruta descrita pel Jordi i l'Ernest fa uns dies. A la part superior ja falta neu però encara hem pogut sortir amb esquís des del cim!



Uns primers metres més drets però neu crema al punt a la pala cimera i bona esquiada fins la tenda, desmuntar campament i avall! De seguida a l'obaga, la neu encara és dura i el que havia de ser un suplici de pista de tornada ha estat un ràpid descens amb alguna tirada de braços i pas patinador goriler (el sac aquí també ajuda i quan agafa inèrcia, tot fa baixada!)


Itinerari: Els Angles, Pk de Coma Rossa 1840m - pista de raquetes - Estany de la Balmeta 2047m - Cabana de la Balmeta (dos estatges, un per dormir a terra i l'atre amb una tarima-taula i llar de foc, poca llenya) - la Balmeta - Rec de Puig Peric - Estany de la Llosa 2238m - p.2295m (nit) - Coma de la Llosa - Estany Blau 2531m - Puig de la Cometa 2763m.

Notes: avui es veia també ben innivat l'accés des de la Bollosa, en canvi, el pas que ve de Camporrells per sota el Puig de la Portella Gran està totalment pelat. Hem vist factible (i amb molta neu) l'accés des d'Orlú o des de l'Estany de la Grava... La pista que va dels Angles a la Balmeta, tot i ser obaga quedarà aviat sense neu...

Dissabte: +470m, 7,5km; 2-3h; F,*, S2
Diumenge: +550m/-1020m, 15,5km; F,**, S2 (S3 des del cim); 5h

Marta i Jaume, bones traces!!!

6 comentaris:

Carles Lluch ha dit...

Felicitats Jaume i Marta. Sortir amb tenda és una cosa que hauriem de recuperar, ens estem perdent algunes coses desde que ho vam deixar de fer-ho. És més, allí on la única opció és la tenda, segur que som prou lluny per que la incursió valgui la pena. El cap no només fa la resta, ho fa tot!
Bones traces!

Berta ha dit...

Totalment d'acord!!! Els records de les aventures amb tenda són inesborrables.....súper!

Marta Calero ha dit...

Gràcies Carles! :) experiència preciosa passar la nit amb tenda, i la travessa fins el cim, tot i que massa planera fins la part final, és maquíssima!

pep lluís (ropits) ha dit...

Que xulo! Fer travessa amb tenda és la sensació de fer kayak de mar, total llibertat de on vulguis anar i estàs integrat amb l'entorn, ets part de la muntanya. Magnífiques fotos.

Samuel ha dit...

Punyeteros! esteu brodant els 8 cims amb traça i enginy!

Mercè B. ha dit...

El cap ho és tot, que bé ho has explicat. Quina meravella dormir en aquest paratge tant fantàstic sota el paraigua de la muntanya i els estels. Fantàstica piada i fottografies, gràcies per compartir!