4 de març 2019

El Bassiero - pujant per Gerber i baixant per Cabanes

Diumenge 03/03/2019: Pic de Bassiero (punta Gourdon) 2.897m  #8cims

+1050m / -1400m; F, S3, 11kms; 

Completo l’estada al Pallars amb l’ascensió al Bassiero.


El que passa amb la gent de Cegesqui que estan per tot arreu ... a l’acabar la sortida del dissabte ens trobem amb la Berta i l’Oriol.

Ells tenen previst pujar per la vall de Gerber per anar cap a Amitges (ja ho explicaran a la seva piulada ;-). I aviat ens posem d’acord per fer part de trajecte plegats a l'hora que la trobada ens facilita la logística de cotxes per pujar per Gerber i baixar per Cabanes, com es recomana amb esquís.

L’endemà ens trobem al refugi del Gerdar per esmorzar abans de sortir, deixant un cotxe allà per a la tornada. Per cert, esmorzar “de categoria”: fruita, iogurt, pastís casolà, embotit bo, ... molt recomanable.

Sortim del pàrquing de la Peülla, esquís als peus, i flanquegem fins a entrar a la vall.

Pugem fins l’estany de Gerber que creuem per sobre amb aquella sensació que et deixa això de foquejar sobre aigua. Remuntem per l’esquerra del barranc cap a la Pletiu des Ovelles i seguim direcció sud fins al refugi de Mataró 2476m.
Allà els nostres camins es separen, contents d’haver fet part del trajecte plegats!!.

Ara nosaltres ens dirigim cap a la collada de Bassiero 2738m. La pujada al coll està pelada a la part alta, pel que a mitja canal carreguem els esquís a l’esquena. Un cop d’alt tornem a calçar per arribar fins el cim del Bassiero Oriental o Punta Gourdon.

A la baixada, retornem al coll i baixem direcció a l’Estany Gelat, sense arribar-hi. Seguim direcció a l’Estany Blau què el creuem tot. La neu està primavera i disfrutem força en algunes pales. Seguim les suaus pendents (camí d’estiu) fins a trobar l’Estany Negre, que també creuem. La baixada se’ns fa molt agradable i en un no res ens plantem a 2200m.

Seguim baixant cap a l’Estany d’Estanyola i poc a poc la cosa es va complicant esquiísticament parlant. Anem trampejant com podem fins que acabem descalçant i seguint els pals indicadors i el riu de Cabanes que ens porten al refugi del Gerdar.


 Ascenció molt complerta, mooolt recomanable i encara amb força neu.


Berta i Oriol (fins refugi Mataró), Gaspar i Núria

1 comentari:

Berta ha dit...

Va ser un plaer compartir un trosset d'aventura!