4 de març 2019

El Pinetó per la vall de Cabanes

Dissabte 02/03/2019: Pic del Pinetó 2.648m   #8cims

+/- 1200m; S3, 13kms; 


Sortida Segarrenca en petit comitè què proposo fer el Pinetó.

Fins al darrer moment dubtem si pujar per Planes de Son o per la Vall de Cabanes però, amb la idea de carregar poc els esquís i que sigui una sortida el màxim esquiable, ens decantem per Cabanes.

Deixem el cotxe al peu del refugi del Gerdar on calcem directament esquís. La mateixa neu no deixa anar més enllà de la carretera. L’alegria dura poc per què en el pàrquing que hi ha al primer revolt, hem de descalçar.

Pugem uns 200 metres a peu i ens posem novament els esquís que ja no traurem fins a uns metres del coll.

La neu està bastant gelada i la zona de bosc que porta a l’Estany Negre de Cabanes no ens resulta fàcil de fer: pel pendent del terreny, l’estat de la neu i les condicions del bosc.

Poc a poc anem progressant pels voltants del riu Cabanes cap a un terreny més senzill, més obert i igualment bonic.

Deixem tant l’Estany Negre com l’Estany Llong a la nostra dreta pujant sempre per l’esquerra de la vall en direcció al coll. Abans d’arribar-hi traiem esquís i fem els darrers metres amb grampons per què la neu està molt dura.

Les ventades han deixat el coll i cim totalment pelat i acabem arribant a dalt a peu.


El vent bufa fort i el dia sembla es va tapant així que no ens entretenim gaire i fem el descens desfent el camí de pujada.

Una ascensió molt bonica però que ens ha resultat més complexa i llarga del què pensàvem.


Eduard i Núria

2 comentaris:

pep lluís (ropits) ha dit...

Enhorabona! I gràcies per la piulada!

Berta ha dit...

Ja és ben curiós! També hi vam ser....però per Planes de Son i fent un horari més matiner.... Em sorprèn que el desnivell i la kilometrada sigui similar...Jo recomanaria la vall de cabanes per fer el descens....però la pujada pel refugi del Pla de la Font val molt la pena....i la visita al poble de Son també!
Enhorabona pel cap de setmana tan ben aprofitat! La vall de cabanes deixa emprempta, oi?