18 de març 2019

Tavascan 16-17/03/2019

Trobada anual d'esquí de muntanya amb "la colla". Aquest any serem quatre, tot un èxit ;)
Ens costa escollir, però finalment ens decidim per la zona de Tavascan. Molts record d'altres sortides i del curs de l'ACNA.

Pic de la Coma del Forn + Tuca de la Cima

Sortim del refugi de la Pleta del Prat, enfilem pista amunt i ens desviem cap a l'estany de Mascarida. Abans d'arribar a l'estany agafem una pala que ens queda a mà dreta i que ens portarà fins al coll est de la Coma del Forn. L'última part la fem caminant amb els esquís a l'esquena. Vistes esplèndides al pic dels Tres Estanys (on veiem baixar l'Edu per la canal), Ventolau, Pica d'Estats, Monteixo, Aneto i mig pirineu... tot un luxe!


 Pic dels Tres Estanys (si amplieu veureu l'Edu baixant!!!!!)

Baixem directes del cim per anar a buscar, ara sí, l'estany de Mascarida. La neu transformada, cremeta d'aquella per gaudir. Arribem de nou a la pista, ens mirem.... què? massa d'hora, no? posem pells de nou? Tuca de la Cima? I som-hi de nou amunt fins al capdamunt de la pista, d'allí al coll i directes al cim sense més dificultat. Volem baixar per l'altre costat i anar a buscar finalment les pistes d'esquí de fons. Veiem una canal amb traces, però no veiem continuïtat des de dalt i no m'atreveixo a llançar-me (després veurem que era assequible). Decidim seguir per la carena i baixar pel bosc una mica més al nord. Un tram de carena amb molta neu i força exposada i pel bosc la neu es deixa fer. A aquesta orientació nord, la neu no ha transformat i ja no es el mateix que a les cares sud, però ens ho passem bé buscant les traces per sortir del bosc.
Al refugi coincidim amb l'Edu i coneixem en Pitu (tot un mite). També coincidim amb una trobada de splitboard, tot un fenòmen de camises de quadres i gorres!

Campirme + Trencacalders 

Diumenge també ens llevem ben d'hora i cap a l'estany de Mascarida, que ja ho coneixem. L'última pala fins al coll la fem amb ganivetes, orientació nord la neu més dura i no ha transformat. Des del cim anem a buscar una canal que havíem vist el dia anterior i des de llavors ens cridava. És una canal que desemboca a l'estany Gran de Campirme, sota el Pic de Tovarres. La neu la trobem en les millors condicions, ha transformat i baixem amb aquell somriure d'orella a orella. Remuntem el coll de tovarres, sense haver de posar pells i encara ens queda un bon descens fins als peus del Trencacalders. Posem pells i enfilem fins al cim (2264m). La baixada la fem pel bosc, l'orientació és nord i la neu aquí és canviant i no ha transformat. Una mica d'esquí de supervivència per alguns fins a trobar les pistes de fons que ens duran directes al cotxe.


 

Cap de setmana fantàstic!!

Marta, Toni, Berta i Marina

3 comentaris:

Berta ha dit...

Cap de setmana rodó, per descobrir clàssics que encara no havíem explorat alguns.....quantes possibilitats!!!! Amb tanta estabilitat, totes les canals eren fàcils :)
Gràcies per la piulada, Marina! Records inesborrables....

edunz ha dit...

qué beee!!! dies radiants de neus escasses molt molt bones!

Hèctor Alonso ha dit...

Interessant, encara hi ha neu, merci per la info!