18 de febr. 2019

Pic de la Cometa 2763m 17/02/19

Pic de la Cometa 2763m  F/S3 23km 1000m+




Des del pàrquing "Le Belvédère" a dalt de la urbanització del nord-oest de les pistes dels Angles (Capcir), sortim planejant per una pista de raquetes a l'obaga amb neu molt dura. Al llac de la Balmeta deixem de veure gent, i circulem guanyant alçada a poc a poc per un bosc molt agradable. Arribem al coll i a la cabana de la Balmeta des d'on veiem a la nostre dreta el Peric i el Petit Peric. Ja fa força calor, alguns tenim llagues als peus i veiem que la jornada serà llarga i dura. La tornada no serà de deixar-se caure tampoc, haurem de treballar la baixada.



Sempre amb la mateixa direcció, deixem el Peric a la dreta, Coma de la Llosa i finalment l'estany Blau. Ja tenim la pala dreta del Puig de la Cometa davant. Un triangle dret sorprenent, qui ho hauria de dir! Per fi farem voltes Maria. Decidim pujar per l'esquerra. Posem ganivetes malgrat al final no es tant dret com semblava. Ens traiem els esquís a unes pedres abans del cim, i entre pedres i neu anem sense grampons a dalt del cim. 2 pugen amb els esquís a l'esquena per baixar des de dalt, i la resta ho fem des d'on tenim els esquís.




La pala dreta, després dels primers viratges ja la fem amb un gram somriure. La neu és seductora i surt tot.

Un cop a l'estany Blau que el creuem amb pas de patinador, encara farem alguns viratges de neu crema, però gestionant-los per no perdre alçada i evitar les remades. Anem baixant, ara xus, ara remant, alguna sifonada, cunya entre el bosc i acabem amb un pas de patinador destrossats fins al cotxe. Al final la baixada no ha estat tant dura ;-)




Sortida moooolt llarga de 23,8 km i 1001m de desnivell (feu números), però molt maca.
100% innivat.

Un cim del Repte 8 cims, el proposat per l'Oriol Guasch (Gràcies Oriol!)


Sortida de 7 amics del Club Muntanyenc Sant Cugat: 
David, Carme, Carles, Carmela, Jordi, Anna i Ernest.


Text: Ernest Vidal
Fotos: Ernest i David Casas

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sortida ben llargaaaaa!! El tinc pendent...a veure si trobo alguna cabana a prop..., bona esquí-excursió!!

Pep L.

Carles Perera ha dit...

Molt booooona Santcugatencs!! David, a veure si coincidim i trobem un altre #8cims per fer!!

Berta ha dit...

Cares conegudes! Enhorabona a tots pel #8cims....no serà fàcil aquest :)