23 de febr. 2019

Tuc d'Horno 2392m 23/02/2019

Llums d'hivern, ambient de primavera...

Si hi havíem anat de vegades al Pic del Port de Vielha i en canvi teníem l'Horno menys freqüentat i segurament més escènic! I el repte #8cims n'és l'excusa perfecte per anar-hi i apunta a menció de cim més assolit del repte ;)



Ja no hi ha lloc a l'aparcament de sobre l'incineradora però a la corba d'Arriu Nere (1350m) més a baix si, i avui s'hi pot sortir i arribar amb esquís als peus.

Neu primavera en tot el recorregut però l'aigua sòlida és majoria i es deixa esquiar prou bé. El sol encara circula a mitja alçada i tot i que la temperatura és alta el mantell és abundant.

Fem l'itinerari clàssic per la Cabana de Pontet, la morrena i flanqueig sota el Montanèro i Sèrra de Fontfreda (preciós) i després Coll d'Horno. Si fa una setmana es va poder fer tota la carena amb esquís als peus, avui hem descalçat a un petit tram.

També fem la pala sud des del cim i quedem embadalits mirant traces insaciables a la nord del Montanèro...

La sortida no s'acaba a l'aparcament ni al preceptiu àpat... conduir, recórrer el paisatge amb la posta de sol, deixant pobles i muntanyes enrere i pensant en gran... al cotxe dormen, la Josienne Clarke canta Chicago...


Some of it is painful and you’re gonna have to try
But you wouldn’t trade it for all that glitters gold 
You only went and made it despite what you were told.



+/-1000m; 11km; F, **, S2 (S3 a la pala S)
Núria, Roser, Pep, Ricard, Marta i Jaume

2 comentaris:

Núria ha dit...

Quina rapidesa de piulada! Com dius, zona paisatgísticament amb encant, molta neu encara i esperant que torni a nevar i a fer fred (almenys un temps més).
Un plaer sortir amb els grans de Cegesqui. Merci!!!

Marta Calero ha dit...

Un cim molt maco i simpàtic de fer!! i les vistes.. brutals...