18 de febr. 2019

Tuc des Neres 16/2/2019

Cap de setmana per l'Aran, amb anticicló i després de força dies que no nevava....ideal per trobar la neu assentada i transformada.....que es deixa gaudir si s'encerten les orientacions i els horaris.

Hem decidit estrenar-nos amb el repte dels 8cims i hem quedat meravellats amb les propostes de la Montse B i la Mònica V.....cims ideals per a tots els públics, amb bones vistes i descensos plaents!!!

Per preparar les sortides hem mirat les piulades del Jaume i del Javier, però també les que es proposen al repte 8cims.

Dissabte fem el Tuc des Neres i diumenge Tuc de Horno. Els piulem per separat, tal com diu la "normativa" del repte ;)

Tuc des Neres  2244 m, +/-1300 m, F/**/S2


Un dels dubtes que teníem era l'estat de la pista que porta a la Cabana de Portet. Algun revolt ens ha complicat una mica la vida....i al final deixem la furgo al revolt de 940m i caminem fins al següent revolt, on ens espera el Carles amb tots els trastos. No hem de carregar gaire els esquís a l'esquena (de fet, de baixada apurem fins quasi al cotxe). Hi ha alguna discontinuïtat, però la pista està nevada i foquegem amb ganes d'anar per feina. A uns 1325 m ja retallem pel bosc i ens enfilem cap a la cabana de Portet. Seguim i fem el mateix itinerari descrit pel Jaume. Avui la neu també estava estable i hem anat a veure la cornissa, que tot i estar força més grossa....el tema estava controlat! Clarament, és més fàcil l'itinerari pel llom un cop assoleixes el collet de Eth Cau de Naut, però també ens venia de gust fer la ruta circular....la baixada sí que la fem pel llom.


Les vistes d'aquest cim són meravelloses.....m'encanta tenir el Montlude tan a prop...algun dia hi anirem! El descens el trobem amb molt bona neu pols reciclada (concepte eco interessant) i el fem rààààààpid!!!!! Estàvem afamats de baixada! Dinem a la Cabana de Portet, gaudint d'un sol reconfortant i esquiada final fins als cotxes.
Graaaan tria, Montse!!!!

Hi hem estat l'Andrea, en Gabri, la Míriam, en Carles (quina soooort) i jo...

6 comentaris:

Gabri ha dit...

Gran cap de setmana descobrint la Vall d'Aran.
Merci!!!!

Andrea o zenéize ha dit...

Dia rodó! Una fantàstica manera per estrenar la temporada i celebrar el primer contacte d’en Bruno amb la muntanya i la neu. PD: si al cegesqui gourmand es pugues afegir on NO s’aconsella sopar, l’Hotel Europa a Les entraria en aquesta llista.

Javier ha dit...

Jajaja, no se pareix en res! Si que heu tingut neu!

Jaume J ha dit...

Si que fa goig amb més neu que fa unes setmanes... no em faria res repetir-lo un dia de neu fonda en aquell bosc. Bona!

Carles Perera ha dit...

Ganes de fer-lo també. Felicitats!!! molt bé Andrea, un nou cegesquiador futur ja ha tastat la neu!!!

Berta ha dit...

la baixada va ser espectacular....amb neu pols ja deu ser kdfjlskfjalsdjflsfjs!!!