27 de febr. 2019

3 cims a l'Aran


23/02/19 Cap de la Pala del Port (2557m) F/S2  9,5 km 950+

Sortida del grup Pelldefoca del Club Muntanyec Sant Cugat. 17 participants. Sortida des de la boca sud del túnel de Vielha. Gran bó. Itinerari senzill i fàcil, cim amb una bona panoràmica sobre les Maladetes i la Forcanada i els cims de l'Aran. el descens el fem ja amb neu primavera que ens permet gaudir molt. Un grupet fem una petita variant per un torrent amb un curt tram d'esquí senglar pel curs d'aigua i per un bosc de bedolls. Millor pel camí de pujada tot hi haver de descalçar uns metres els esquís. 



24/02/2019 Tuc deth Plan dera Serra (1.972m) i Tuc d'Aubàs (2.073m) F/S2 14km 1000+

La idea inicial era fer el Montlude per la pista que puja des de Les i una segona opció el Tuc de Neres des de el mateix accès. Ens hi desplacem però hi renunciem al no poder pujar mes enllà de la primera corba i a que la cota de neu intuïm molt alta i ens obligaria a un llarg passeig per la pista. Curt debat i decidim anar al Coll del Portillón. Sortim amb esquis als peus per la pista fent algun dels retalls pel sender en direcció al Coth de Baretga. Cabanes i coll impressionants vistes. El Tuc d'Aubàs no fa bona pinta i en canvi la pala del Plan dera Serra esta al dente. Cap allà anem. Gran bó i una bona estona al cim, fotos i descens simultani de tot el grup per la pala cap al coll. Neu primavera al punt. pujant hem vist que l'Aubàs te una bona innivació al vessant oest... la majoria tiren avall, però en Xavier i jo ens animem i tirem cap al Tuc, son 300+ afegits que els gaudim tant pujant com baixant. 



Bon cap de setmana d'esquí de muntanya, guarnit amb bones cerveses artesanes, un sopar de luxe a Cal Manel, esmorzar complet amb coques de Tolva, d'aquelles guarnides de carbassa,  i un cafè a la plaça de Bossost abans de tornar capa casa.

Gràcies a en David i al Romà per la coordinació de la sortida! Gràcies Pelldefoques!

1 comentari:

Berta ha dit...

Bones esquiades!!! Me les apunto!