22 de febr. 2013

Pic de Duraneu

Avui fem una d'aquelles escapades entre setmana, de les que et permeten pujar i baixar sense trànsit i que cobren més valor quan foquejant enmig del bosc, t'adones que potser hauries de ser en algun altre lloc i això et fa sentir una mica més privilegiat. Sortint del túnel del Cadí ens trobem que plou i que tot el vessant Nord està cobert de núvols. Com que el risc d'allau per les nevades a la cara Nord s'havia de tenir amb compte, el Marc havia proposat una altra alternativa treta d'un bloc la setmana anterior. Així doncs, ens trobem amb el Xavi G. a la seu i pugem cap a Vallcebollera enmig d'un paisatge completament nevat

Pujant pel bosc, sempre paral·lels al Riu Faltó
A l'inici trobem traces de raquetes que busquen la pista que fent llaçades arriba fins ben bé la sortida del bosc a cotes altes, camí del Pas dels Lladres. Nosaltres fem drecera paral·lels al bosc, obrint traça amb neu pols que avui, amb una mica de  pujada de la temperatura comença a fer-se una mica pesada.

Carenes ben pelades amb el Cadí al fons
Quan sortim del bosc  veiem com les carenes no han pogut retenir la neu pels forts vents dels últims dies, i la neu s'ha acumulat al bosc i als tàlvegs. Arribats al cim, es perd una mica l'encant de la sortifda per aquesta vall tan tranquil·la en arribar a la part alta de l'estació d'esquí d'Err-Puigmal. El vent i el fred ens fan tirar avall. Disfrutem les dues pales fins arribar al Torrent de la Tossa. A partir d'aquí la tornada és sempre baixant però sense fer gairebé cap gir, pel mateix camí de pujada.


L'arribada al punt de partida, Vallcebollera, és gairebé de conte.


Xavi G./ Marc S./ Raimon S.
14/02/2013

3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Tot treballant llegir "...quan foquejant enmig del bosc, t'adones que potser hauries de ser en algun altre lloc i això et fa sentir una mica més privilegiat" em fa reflexionar uns segons. Reflexionar més estona tindria consecuències més greus... Gràcies per la piulada, l'Oriental no té els gruixos de l'Occidental, però es poden fer moltes coses. Visca el fred i la neu!

Rai ha dit...

Tens raó Jaume, al Pirineu Oriental no hi ha tanta neu, però ha valgut la pena. Per cert, no he sabut com posar la data de la sortida.

Jaume J ha dit...

per la data, hi ha l'opció de modificar la data de publicació del post, al menú de la dreta de blogger... Però és millor mantenir la data de publicació i posar la data d'activitat al títol o al cos del text. Bones traces!