19 de febr. 2013

Moments Mentet

Travessa Vallter-Mentet 16 i 17 de febrer.

Cicle d'esquí de Muntanya del Ceg

Els darrers episodis de neu han deixat un mantell esquiable prou contundent com per poder fer la clàssica travessa, tot i que els darres episodis de vent han deixat les carenes i els cims sense neu. així que hem decidit gaudir de la travessa i de la neu sense fer cims.

Dissabte 16 de febrer: Vallter Mentet +750 -1250m F/S2

Des de Vallter anem a buscar la Portella de Mentet, on ens hem de treure els esquís per baixar cap al nord. un cop calçats els esquís a l'altra banda, gaudim del descens cercant la millor neu entre els arbres. Arribats al Pla de la Font de les Soques, molt aprop de la cabana de l'Alemany, posem pells i remuntem 350m de desnivell per la vall de Bacibés. Gaudim d'un bon descens de neu poc trasnformada fins a la Cabana de l'Alemany. Després d'un descans seguim l'itinerari fins al poble de Mentet, amb neu contínua fins els 1700m d'altitud i resseguint clapes fins al pont del riu. La Gîte de la Cavale ens acull afablement i amb un bon sopar.
Diumenge 17 de febrer: Mentet-Vallter +950 -400m F/S2Remuntem la vall, amb una parada a la cabana de l'Alemany, fins a prop de la Portella de Mentet, on cal possar els esquís a la motxilla i remuntar fins al coll. El sol i el bon temps ens han acompanyat.

Agus, Xantal, Jesús, Visi, Joan, Júlia, Javi, Fina, David, Toni, Koki, Carmela, Jordi, Còncep i Ricard.


Aquí teniu el vídeo fet per l'Agus:
 

3 comentaris:

Jaume J ha dit...

una Vallter-Mentet sense ensigalada, sense frontal, sense torb! això és notícia. A la Cavale et van posar el segell? potser ja ens hi toca una nit gratis... L'any vinent toca llevantada i no me la perdo. Bones traces!

miscel·lAnna ha dit...

A veure si jo tampoc me la perdo que també tinc moltes ganes de fer-la aquesta travessa,

Anònim ha dit...

Minunt 6:04 del vídeo... Save the Forest!
Bones traces!!!
Jaume