13 de febr. 2013

Darrera Setmana del curs d'Iniciació a l'esquí de muntanya 2013


 
Després d'una setmana de treball amb les xerrades de Preparació de sortides i seguretat a la muntanya hivernal hem tancat les sortides del curs a la Val d'Aran, per viure en directe l'estat del mantell nival després d'aquest període extraordinari de nevades, que han deixat tot el Pirineu occidental a vessar de neu.

El dilluns 4 de febrer vam treballar la preparació de les sortides: logística, itineraris, zones, escollir bé la ruta en funció del grup, eines, guies, etc. I el dijous 7 de febrer el Xavi Aymar va fer la xerrada sobre seguretat a l'alta muntanya hivernal.


 Cap de setmana 9 i 10 de febrer, amb base a Casau, vam fer la segona sortida de pràctiques.

Dissabte 9 de febrer, Montpius 2258m, +1050m  F/S2 *, sortim amb el dia tancat i, tot i que va fer un intent d'obrir-se, va acabar nevant i fent vent moderat que a la carena del Montpius es feia notar, ens quedem a 100m del cim i gaudim d'un magnífic descens amb neu pols.

El dissabte a la tarda vam fer la xerrada tècnica: Neu i Allaus a càrrec de la Montse Bacardit, tècnica del Centre de Lauegi de la Val d'Aran i membre de l'ACNA.

Diumenge 10 de febrer, Tuc d'Aubàs 2069m, +800m F/S2*, ens desplacem fins al coll del Portillon, carretera oberta sense complicacions i unes condicions d'innivació extraordinàries. Per fi podem gaudir d'una mica de sol, ni que sigui la primera part de la ruta, primer pel bosc i després per la carena el grup obre traça fins el cim. Fantàstiques vistes del cordal central del Pirineu, amb els cims del Malpas, Perdiguero, Gourgs Blancs, Espijoles, etc.

El darrer dia del curs, dilluns 11 de febrer va tenir lloc la xerrada d'Atenció Sanitària inicial en accidents a l'entorn hivernal, que ha fet la Yolanda Ferreres, Infermera de Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya i de Bombers de la Generalitat. Instructora ERC de Suport Vital Avançat. Instructora ERC de SVB+DEA. Membre de Institut d'Estudis de Medicina de Muntanya (IEMM). La xerrada ha estat oberta a d'altres muntanyencs i ha tingut força èxit de convocatòria.


El vídeo del dissabte:1 comentari:

Ernest ha dit...

Vaig ser dels que vaig venir a la xerrada Sanitària de la Yolanda. Moltes gràcies per convidar a gent forana. Va ser molt interessant i entretinguda.
Quin curs més complert que heu muntat!
Felicitats!
:-)