18 de maig 2005

Piada Bujaruelo 17/04/2005

Enviat per Rosa S.

Per fer el Taillón tenim dos opcions:
a) Anar per Gavarnie: +cotxe -hores de caminar, o bé, +carretera-muntanya .
b) Anar per Bujaruelo: una patejada més llarga pero amb la recompensa de anar adentranse en l'ambient alpí ascendint primer per un bonic bosc i després per una vall on preveiem una disfrutona esquiada a la tornada.
No obstant conteu-hi aproximadament un hòra a peu fins posarse els esquís. El millor i més estètic seríe anar a dormir al refugi de la Brecha de Roland o Serradets, que en aquesta época está sense guardar, ja que havent parlat amb el guarda per anar-hi aquest cap de setmana ens va dir que'l refugi lliure estave ben acondicionat i que'ns ho passesim bé. Si per cuestions d'horaris, mal temps, etc. voleu fer nit a la 'cabaña deeléctricas' que hi ha pujant cap al coll de Bujaruelo desde España, sapigueu que el terra está plé de neu i que la porta no tanca, s'ha de portar dons el material que creieu adient segons el vostre umbral de fret. Per altra banda, allí on es deixe el cotxe, a sant Nicolás, hi ha un refugi guardat que ara es troba obert.
El desnivell desde el cotxe fins a Serradets es d'uns 1.200 mts., i fins al cim son 1.800. Aquest cap de setmana només vam estirar les cames fins al coll de Bujaruelo, degut a les condicions d'intensa nevada i vent. ¡Una llástima!
En fi, tenim el ferm propòsit de tornar-hi un altra vegada. Si no fes maimal temps llavors no podríem disfrutar mai de la neu i la muntanya seríe un secarral desolador (hem desenvolupat la nostra capacitat d'autoconsolació)
Hi vam ser: Josep Ma S., Ana M., Dani, Angels, Josep C.,Laura, Pilarín i jo mateixa.
Salutacions, amb els millors desitjos de bones traces i ben dretes