22 de maig 2005

Piada - Aneto, 3404m - 22/05/2005

Participants: Daniel, Rosa, Jaume i Berta.
+/- 1.550 m (5 h-6 h pujada, 2 h baixada), PD+, S2-S3.

Tot i que la idea inicial era fer bivac al cim, degut a la meteo decidim fer el bivac al costat del cotxe. I ben fet!! perquè les menys de tres hores que hem dormit ha estat plovent!!! cal destacar que estem contents de veure que les fundes de bivac funcionen molt bé..........

Hem tingut la sensació de ser els últims en arribar i els primers en desmuntar el campament.....Sense més pluja, a dos quarts de quatre sortim de La Besurta i a 2000 m ja ens calcem els esquís. Passem per La Renclusa i no se sent ni una ànima. De fet, fem tota l'ascensió sense veure gent.

Passem pel Portilló Superior i un cop a la glacera tenim una grata sorpresa: la pluja de la nit és NEU POLS aquí dalt!!!


La sortida del sol és tot un espectacle de llums, entre núvols i boirines. Un cop al Coll de Corones ens atrapa la boira, que ens acompanya fins al cim. El Pas de Mahoma presenta un aspecte hivernal, degut a la nevada, però segueix tenint bones preses on agafar-se (per sort, és d'aquells passos que no canvia amb els anys!). Fem cim que encara no són les nou del matí i abans de començar la baixada se'ns obre el cel i disfrutem del paisatge, podent fer una esquiada amb neu pols fins a 2700 m del tot inesperada. A partir d'aquí, la neu sembla nata......però és divertit!!

Tot i algun moment de treure i posar esquís, només caminem uns 10 min fins arribar altre cop al cotxe.

Estem tots molt contents; després de notar la pluja com queia durant la nit, poc ens pensàvem que podríem assolir el nostre objectiu.

Molt recomanable un restaurant que està a la sortida de Benasc, La Parrilla, on ens van servir un sopar boníssim, però que gairebé no va donar temps de pair..... (Àlex, quin xuletón!!!).

Daniel, gràcies per la teva "insistència"!!! a veure si la propera temporada en fem d'altres, tan o millors que aquesta!

Bones traces !!!