7 de febr. 2005

Piulada - Pic de Tarbesou 2364m - Curset d'Iniciació 2005 - 6/02/2005

+/- 850m, 3-4h ascens, 1h descens, PD, S2/S3 (S4 el descens directe)
Llevantada!!! Això deien els mals auguris, i de fet algunes volves de neu queien de bon matí a La Molina.... així que hem decidit fer 70km cap al nord, passant per Montlluís, Formigueres i prenent una carretera gelada que ens ha portat fins al centre de muntanya de Mijanes.
Quanta neu! L'Aude i l'Ariege fan goig!!!

Aquest cim és més que recomanable: el primer tram deixa la pista d'esquí a l'esquerra i s'endinsa per un bosc esclarissat. Cal anar cap a l'oest. El dia s'ha aixecat i llueix un sol que no ens esperàvem. Pugem per sobre un tou de més d'un metre de neu, sovint pols.

Arribem a una cabana on la vall s'obre, amb el cim visible al centre. L'itinerari més segur pren una successió de "tubets" a la zona obaga fins arribar a un ample coll a l'esquerra del Pic.

Darrers 150m amb ganivetes per una pala que promet. Al cim també hi arribem tots! Quin èxit!

Inmillorables vistes sobre la Dent d'Orlú, el Roc Blanc, el massís de Saint Barthelemy, la zona de Camporrells, la Serra de Madres... moltes muntanyes, moltíssima neu!

A la baixada uns han disfrutat més que d'altres, però gana n'hem fet tots: de nou entrepans de butifarra amb "seques"... i a començar bé la setmana!

Bones traces!!!