27 de febr. 2005

Piulada ceretana...i bastant blanca - Coma d'Or 2826m - 26/02/2005

Enviat per Pere-Joan B.

Ja hi tornem a ser... cap a la Cerdanya...i és que en un sol dia no es pot anar a gaires llocs... L'aproximació ja es comença a fer massa habitual. Plena de trampes i dificultats posades pels gossos de Tura. Ens hem escapat d'un pel d'una bona foto a Mollet. Aprofito per donar les gràcies a l'amic anònim que s'ha endut el recordatori devant nostre i que ens ha permés veure el flash a temps. Veus com ens cuiden? Ara ja ens hem despertat de cop. Més endavant, a La Gleva trobem a unes altres víctimes. Suposo que deurien haver celebrat quelcom no autoritzat pel bufòmetre i m'els tenien refrescant-se. Quefort! Amb el cep posat el cotxe els incauts estaven cubant-la a-5ºC !! Suposo que al tornar els gossos els hi deuen haver donat una copeta de conyac per reanimar-los...i au, una estoneta més a pair-lai...un altre cop caixa per la Tura.
Buff..hem tingut sort un altre cop, i no ens han enganxat per haver fet res d'alló que no saps que has fet però que t'empaperen. Que dur que és anar a la muntanya! però ara ja hi som.
A Puigcerdà hi fot un fred que pela i per fi s'hi veu molta neu i hi fa bon temps!! Sempre surt el Sol després de la pluja!. Clar que els nostres gobernants ens tenen ben acollonits amb el tema allaus ( són uns exagerats!) i això ens redueix moltes possibilitats de guerra. Ens decidim per quelcom ben senzill però que per una vegada es deixi fer.
Al Puimorent ens posem els esquís a -8ºC i amb una quantitat de neu i una qualitat que feia temps que no veiem per aquestes contrades. Enfilem cap a la Coma d'En Garcia. Avui Si!! Estem contents! ...Arribem al Coll i s'ens presenta el Cim del Pic Pedrós de Llanos i del Coma d'Or al davant. .. però s'ens presenten una vegada més a la Ceretana!!! És a dir sense neu!!! Com és possible?? Amb la que ha caigut!..però aquí no. El vent se l'ha endut.
Fa un dia molt bo. Fresc, seré i un bon Sol, encara que per ponent es veu venir un bon marró..però està lluny encara.
Ah No!! Aquest cop no ens fotaràn! No hi ha neu? Doncs valen. Tampoc hi ha esquís. Però el cim no s'escapa.
Malgrat el penós panorama visual, al final només ens treiem les fustes un curt tram sota el cim. Això si, hem fet la clenxa a les pells... i a la baixada, en aquest tros, les soles dels esquís...bé, que no emvull posar trist...
Un cop superada la pala de marras la neu millora en quantitat i en qualitat. Neu pols i a troços neu dura...com sigui, sempre neu bona per esquiar.
Un cop al cotxe el Sol s’amaga... i quan després de la merescuda birra a Puigcerdà enfilem el túnel del Cadí que forada el Moixeró (sort que el Cadí es diu Cadí perquè si no potser en dirien el Tunel de jo ques é quina parula més pronuciable en espanyol) i pagar la contribució a la Gene que fins ara i amb sort havíem eludit dels gossos, ens trobem amb una senyora nevada que ens acompanya fins quasi a Berga.
Quin dia més rodó!!! I avui Diumenge he pogut celebrar una excel.lent calçotada amb bons amics al Reustarant Ricard d’Alió. Un bon lloc que us recomano.
Això és vida!Fins la propera!
Pere-Joan
Pirineu Oriental. Pic de Coma d'Or (2.826 m). Des de Puimorent.
Desnivell 906 m. Horari de pujada: 3h30' aprox. Neu entre excel.lent i nul.la.
Expedicionaris: Pilar L., Xavier B. i Pere-Joan B.