20 de febr. 2005

Piada - Bac de Setcases 1.744m, 19/02/2005, Curset d'iniciació 2005

+/- 350m, 1h de pujada, 4h pràctiques (saber renunciar a temps, recerca amb arves, civeres, perfils de neu...).

Tocava anar a Mentet des de Vallter... Al parking bufa el vent, la visibilitat és dolenta, neva una mica... Estem amagats dins els cotxes digerint la renúncia al nostre objectiu... Segurament la Consellera Tura és a la portella de Mentet impedint el pas! i si en la saltem és capaç d'enviar-nos el Torb!!!
Bé, això és un curset, i encara no hem fet la classe de Mai Enrera, així que decidim fugir del temporal de nord i baixem a Setcases, on des del mateix poble, a 1280m, ja és possible sortir amb esquís als peus.

Creuem el Ter i el Torrent de Vall-Llobre, i ens enfilem seguint el GR11 queporta a Molló pel Coll de Lliens. A 1.600m el bosc s'esclarissa, i aprofitemper fer pràctiques de recerca amb ARVA, i muntar un parell de civeres.

Neva.

Mentrestant, l'Enric ha anat a buscar una placa de vent i ha preparat el terreny per fer un complert perfil de neu: globalets, gradient, grans grossos, izoterma, duresa, temperatura...bé, això està estable!
Les hores passen ràpid i la nevada s'intensifica. Deixem el proper Puig de les Agudes, de 1.976m per un altre dia (val la pena tenir-lo en compte, com excursió de 2 horetes, quan el vent et fa fora d'Ulldeter). Iniciem el descens, no pel fàcil camí, sinó pel bell mig del bosc... i fins i tot fem una mica de gana que matem a Sant Quirze on ja hi estem abonats.

Tot i el mal temps acabem el dissabte amb més ganes d'esquí de muntanya que no el començàvem!

Bones traces!!!