5 de febr. 2005

Piulada del Pic de Nérassol, Sol, Sol, Sol... 5/02/2005

Enviat per Pere-Joan B.

Mails amunt i avall. Aquesta setmana hi ha quorum però no consens.
Dijous queda decidit que el dissabte anirem a escalar i el diumenge a esquiar. De moment sóm l'Arseni i jo. Potser ens unirem a algún grup del Cegesqui però depén d'on anem a escalar i on vagin a esquiar. Demà en parlem.
Divendres tarda. El temps pinta malament pel diumenge i a més aquest migdia he decidit que el diumenge m'en vaig a passar una setmaneta a la Vall d'Aràn. Així doncs el dissabte anirem a escalar i prou.
Divendres. 21.45 Quedo amb l'Arseni, el Jordi i el Joan Buxó en que demà anem a Terradets i que ens podem dividir entre la via del Desenlace inesperado i la via de l'Alba. Només cal confirmar que el Xavi també ve.
Divendres. 22.00 Parlo amb el Xavi.
Divendres. 22.05 truco a l'Arseni i li dic que el Xavi i jo anirem a esquiar i que ell pot anar a escalar amb en Joan i el Jordi o venir amb nosaltres. És a dir, que no deixem penjat a ningú.
O sigui que fins les deu de la nit no savia que avui dissabte acabaria esquiant!!! I hi ha qui prepara les sortides amb un més i mig d'antelació!!
Hem anat cap a la Cerdanya amb diferents propostes però quant hem arribat a la comarca dels tot terrenys de luxe (Sabeu on regalen el Porsche aquest?) ens ha caigut l'ànima als peus. Només hi ha neu a les pistes d'esquí!!! i hem marxat cap l'Ariège. Al país veí es veu que això del vent ho porten més controlat i caram si n'hi ha de neu!!! El Pas de la casa semba un enorme pastís de nata i la neu arriba fins a Hospitalet près l'Andorre (que no té res a veure amb el près le Llobregat).
Avui és el dia! Neu per un tubo (i bona!), des del cotxe, un cel radiant de blau i un Sol calent calent però amb un quasi imperceptible airet fresquet fresquet...bé gelat. Perquè al matí estàvem a -9ºC..temperatura ideal per conservar la neu pols,pols, pols...
No hem trobat a cap persona en tot el dia. Només alguns francesos que ni saluden...és a dir, cap persona. I l'excursió ha estat magnífica. Llàstima que hem hagut de deixar els esquís a la Portella de Siscar perquè algún mal vent ha escombrat tota la carena. Encara queden uns 200 metres de desnivell i no val la pena pujar els esquís a l'esquena. Greu error!!! Un cop a dalt haguéssim pogut baixar del dret per unes pales màgnífiques!... però els esquís i el surf estàn al coll.
Baixem per la vall que hi ha al Nord buscant les pales més dretes per aprofitar la pols de la neu pols... avall, avall...vinga avall... ep! Ja l'hem cagat: Massa avall! Com a les pelis de l'Estallone tu!
Hem travessat el riu per on hem pogut. Jo he creuat per un super pont de neu...però pols, pols, pols i quasi polvo! perquè darrera meu s'haesfonsat el pont i pel canto d'un duro (3 cèntims d'euro) que no passo pel túnel de rentat sense baixar dels esquís ni treure l'antena. El Xavi que n'ha prés nota, ha triat un pont que semblava més guai i tot hi així ha posat la taula de surf al damunt i ell ha passa treptant per sobre. Tot un numeret que ens ha permés gaudir de les darreres pales abans d'arribar a la carretera pres d'Andorre i trés près del port de Pimorent que ens ha deixat passar sense cap problema per anar cap a casa ben acompanyats per milions de cotxes de pisteros que també tornàven cap a casa. Deu n'hi dó del trànsit que hem trobat!
Resum: Pirineu oriental. Ariège. Pic de Nérassol 2.633 m 1.183 m de desnivell i una pila de kilòmetres per donar la volta sencera a la muntanya.
3.50 hores de pujada i de baixada no ho he mirat...però menys, clar.
Expedicionaris: Xavi B. (raquetes i Snowboard) i Pere-Joan B. (esquís amb pells i esquís sense pells)