25 de febr. 2005

Piada Pic del Cap d'Antor 2560m - Andorra - 24/02/2005

Enviat per David H.

Desnivell: +608/-608
Dificultat: S2 (o S3 per esquivar els arbres)
Components: Ton i David
Meteorologia: nuvolositat variable, molt fred (-12ºC al matí)
La sortida que teníem pensada era pujar des de la Vall de Ransol al Pic del Cap d'Antor, crestejar fins al Pic de Coma de Varilles, descens per l'estany de Cabana Sorda (un dels indrets més bonics de tot el Pirineu) i baixar cap a la Vall d'Incles.
Sortim a les 8 del matí, amb una temperatura de -12ºC i un bon tou de neu pols. La sortida és des del final de la carretera que porta a la Borda del Marticella. A l'inici, 200 m de desnivell per bosc, amb molta, molta neu. Un cop abandonem el bosc, continuem per falsos plans fins a assolir fàcilment el Pic del Cap d'Antor. Un bon esmorzar al cim ja que tot i el fred, no passa un alè d'aire.
Les vistes són excel·lents, a un costat la Vall de Ransol amb la Serrera al fons (objectiu d'una propera sortida), i a l'altre la Vall d'Incles. Al fons, el circ de Pessons i l'Ariège. La cresta que porta a la Coma de Varilles està ventada i neta de neu, però aviat desistim de l'itinerari previst ja que les pales de Cabana Sorda tenen molta neu i unes plaques que no volem posar-nos per barret (i menys portant un ARVA sense piles, gran error!).
L'altre vessant, el de Ransol, està molt ventat i segur que rascaríem esquís, de manera que la solució passa per tornar per on hem vingut. La primera part del descens és excel·lent, pendents suaus amb algun arbre per aquí i per allà. 20 cm de neu pols sobre una capa de 150 cm de neu compacta. Un cop dins el bosc, algu tram de neu crosta fa que sigui difícil no acabar abraçat a algun arbre. El descens però és ràpid, i les voltes maries eviten disgustos arboris.
Un cop al cotxe, retorn al despatx i a treballar, que avui és dijousi els turistes volen esquiar.
Ah, Andorra té molta neu o sigui que podeu incloure-la als votres plans.
Bones traces!
David