5 de febr. 2005

Piada Pic d'Encampadana 2491m - Andorra - 5/02/2005

Enviat per David H.

Participants: Enric, Conrad, Ton, Xavi i David.
Desnivell:+781/-781
Temps: 1 hora 20 minuts de pujada i 20 minuts de baixada
Meteo: dia esplèndid, temperatura freda.
Impressionant el dia d'avui, dissabte 5 de febrer. Abans que arribi l'allau de clients a l'estació de Grandvalira, a les 7:40 ens calcem esquís a la porta del despatx (privilegi que no té preu), al Tarter. Pugem per pista fressada amb una neu excel·lent i una temperaturade -9ºC. L'ascens és ràpid, a bon ritme i sense aturades. Un cop al coll que separa el Tossal de la Llosada i el Pic d'Encampadana, girem a al nordoest per fer els darrers 150 metres. Al cim, ni un alè d'aire, un solet agradable i unes vistes que van des del Carlit a l'Aneto, passant pels cims de l'Ariège i de les valls andorranes.
Fem un mos per enganyar l'estómac i dividim el grup, dos baixem pel camí de pujada i la resta per la ruta que va pel bosc. La neu excel·lent i el descens ràpid i "disfrutón". Un cap a baix, fora esquís i cap al despatx, que avui toca pencar. De tota manera, treballar després d'haver fet ja un cimet és d'allò més fàcil.
Dos comentaris, les valls andorranes tenen molta neu i el perill d'allaus ja va baixant a 3 o 2. La Serrera pinta excel·lent, així com el Pla de l'Estany i el Comapedrosa. Els cims de la zona del Gargantillar també estan carregats, una travessa de Montmalús, Ríbuls, Pessons i baixada per la vall del Madriu podria ser memorable.
Ah, i una recomanació de material. Proveu els mitjons MediLast d'esquí. Calents, fins, no transpiren i s'ajusten a la cama fent massatge cardiovascular. Quin invent! I made in Catalonia!
Fins la propera.
Bones traces.
David & Cia