Després de l’intent frustrat per la pandèmia d’anar al Japó, ho tornem a provar aquest any, aprofitant les experiències que l’any passat van tenir el grup d’en Carles Lluch i que tant bé ens han anat (https://cegesqui.blogspot.com/2023/02/blog-post.html)
Un
viatge que va molt més allà de l’esquí, una immersió en una cultura, uns costums
i un país que ens atrau i ens captiva als 4 cegesquiadors que ens hi apuntem.
Hem
gaudit d’una meteo més benevolent del costum al febrer a Hokkaido i que ens ha
permés fer 7 dies d’activitat ininterrompuda en condicions variables però que
ens han fet disfrutar de neu seca i freda i de paisatges impressionants.
Dissabte 10, diumenge 11 de febrer
Viatgem fins al New Chitose
Airport a Hokkaido amb escala a Abu Dhabi (Ethihad airlines) i Tokio Narita, on
cal facturar de nou l’equipatge i canviar de terminal (Spring Airlines).
Arribem a Chitose on fem nit a un Hotel proper a l’aeroport que s’arriba en Bus
regular.
Dilluns 12 de febrer. Shiraoi-dake (968m)
F. 9km. 4h. D+650
Recollim el cotxe a l’aeroport amb tot un seguit
de videos i cursos de seguretat (Japan rules!). El cotxe es un “monovolum” (Mitsubishi
Delica D5 4x4 serie WA) que ens permet moure’ns amb comoditat.
De camí al nostre 1er destí, Niseko (108 km), fent una parada un cop
passat pel sud el llac Shikotsu per fer la nostra primera esquiada a Hokkaido. Aparquem
1,2km a l’oest del Takifuke Tunnel (ruta 453). Fa un día variable però que
predomina sol i núvols amb ràfagues fortes de vent als cims. La neu es veu pols i seca i fa fred (Pk ronda
els -5ºC). Al cim “patim” del 1er torb-de-Hokkaido que ens fa millorar la eficiència
en ficar multi-capes de roba, guants i buffs. Un cop encarem la baixada pel bosc gaudim d’una
baixada sensacional. Arribem al cotxe bem satisfets!
Arribem a Niseko amb temps per organitzar el material, conèixer el nostre allotjament i baixar a sopar les delicies que prepara la Norito (7pm). L’allotjament és el mateix on van anar el grup d’en Carles: Woodpeckers de Moiwa (https://nskwood.yu-nagi.com/). Semblant a un refugi de muntanya amb àpats excel.lents i abundants i l’acollida de Shinya i Norito et fan sentir com a casa (o millor!).
Dimarts 13 de febrer. Iwaonupuri (1116m),
intent Mt. Annupuri (1308m)
F+. 8km. 5h. D+900
Avui fa fort vent
i la pujada de temperatures -anormals per Febrer- fa que la neu pols s’humuteji, tot i que encara es disfrutona. Ens apropem amb cotxe a Goshiki Onsen des d’on surten varies rutes a volcans
propers. Escullim el Iwaonupuri que intentem arribar per la cara Est que
poc a poc es va redreçant i arribem a un punt on dificulta la pujada amb esquís.
Baixem fins la base i pujem de nou
pel sud -més suau- fins al cim. Fa molt vent i baixem per un “bowl” que forma la carena amb el cim. A l’arribar
abaix i veure varies opcions de tornar a pujar un altre cim, acabem esoullint
la cara nord del Annapuri. Anem
pujant obrint traça fins la cota 1150. Allà la neu ventada no facilita arribar
al cim i decidim baixar.
Hem fet gana per gaudir del puntual sopar del Woodpeckers.
Dimecres 14 de febrer. Mekunnai-dake (1220m)
F. 15km. 5h. D+1200
Després de valorar opcions amb en Shinya, decidim aprofitar el
millor temps a « Hot »kkaido per fer un cim que normalment es fa en
travessa i a la primavera. Anem fins
al nord de Rankoshi Town a una zona anomenada Yoshikuni on aparquem el cotxe. El
dia es assolejat i només fort vent al voltant del cim.
A la pujada
aprofitem traces de motos de neu que ens permet anar pujant sense obrir tanta
traça. Adalt les vistes del
Niseko Range son inmenses. Al fons s’aprecia el Yotei majestuós.
A la baixada, neu pols ventada a prop del cim i més humida després, però que permet disfrutar de la baixada.
Busquem el onsen
mes proper a Rankoshi Yusenkaku Onsen (500 Yens)
Dijous 15 de febrer. Shokunage dake (1074m)
F+. 10km. 3,5h. D+750
Avui deixem Niseko
i volem aprofitar el matí abans de fer els 220km fins a Furano. Dia tapat i
lleugera nevada per la nit. Anem al punt de sortida del popular Chisenupuri (Chisenupuri
Parking Slot) al costat d’una zona on els militars aprofiten per fer pràctiques.
Pugem i ja anem veient que la nevada lleugera no amaga la crosta que s’há format
al transformar ahir la neu i el regel nocturn. Intent 1er de fer el Chisenupuri
pel sud però la neu no està bé a l’ultim tram i canviem el destí al veí Shokunage
dake que es veu al Oest del Chisenupuri. Creuem una zona de cornises llargues i
perillosses si no es veuen a temps i afrontem per darrera el conus volcànic del cim.
La baixada de supervivència sobre tot a la part baixa on la crosta apareix més gruixuda.
Arribats al cotxe, enfilem el cami de 4h llargues fins a Furano. Ens aturem a fer un dinar de carretera prou acceptable: tempura de gambes, fideus soba, sopa miso,..
De camí pasem per
les autopistes que envolten Sapporo. Es veu una ciutat gran i extensa. Arribem
a temps de fer el nostre 1er sopar a Furano, avui toca Ramen al
restaurant Shinatora ! 😉
Divendres 16 de febrer. Sandan-yama (1745m)
F. 12km. 5,5h. D+1250
Per la nit ha
nevat i el dia s’anirà obrint pel matí. Anem a un clàssic del Tokachi Ranges en
el Daisetsu National Park, a Hakuginso Lodge que es troba a 40min en cotxe
al norest de Furano. Arribem i encara neva. Hi ha mes de ½ metre de neu nova i al
pk estem a -12ºC. Anem pujant i les vistes son impressionants. Hi ha bastanta gent
que puja com nosaltres en un dia que promet. Arribem al cim, fa molt fred i el canvi de pells
ha de ser ràpid.
La baixada és de les que no s’obliden. Unes primeres pales
de neu sense arbres, pols fonda on els esquis amples fan feina per surar sobre
la neu. Arribats al bosc continuem
amb la mateixa neu envoltats d’arbres.. preciòs! Al arribar abaix, ens falta
temps per tornar a posar pells i aquest cop ens dirigim cap el Mt. Tokachi on
arribem fins a cota 1400m on decidim baixar per aprofitar la bona neu. De nou
baixada épica amb neu fonda i seca fins al cotxe.
Anem a celebrar el dia al Kaiten Sushi Topikaru, sushi en cinta transportadora abundant a bon preu. Cal anar d’hora perque no hi han reserves!
Dissabte 17 de febrer. Circular al Ansei Crater
F+ 7km. 5,5h. D+600
Anem al mateix
entorn d’ahir però aparquem uns kms abans, a la zona de Ryounkaku. Creuem el
barranc i anem pujant en un dia clar com ahir cap l’entorn dels Mt. Kamifurano
i Kamihorokamettoki. Abans d’arribar als cims decidim baixar al veure altres
grups que giren cua (i haver oblidat el piolet!). A mitja baixada decidim
canviar de vesant i apropar-nos al crater del volcà Ansei. Des d’allà baixem
tancant una circular amb neu pols fonda.
A 5min en cotxe anem al Fukiage Onsen mixte i natural, ..val molt la pena envoltats de bosc i neu.
Anem a sopar al “Cullera
de Bruixa” a provar el natto (soja fermentada) i el curri japonès!
Diumenge 18 de febrer. Asahidake (2290m, sostre de Hokkaido)
F+ 13km. 5,5h. D+1300
Des de Furano
tenim 1h15min fins l’aparcament de la petita estació (només hi há un telefèric)
sota el volcà Asahidake en el Daisetsu National Park. El día es clar,
sol i fred, només patirem de fort vent a la carena cimera.
Decidim pujar amb
esquís des d’abaix. Avui és l’últim dia d’esquí i ho volem aprofitar! L’entorn
del bosc es superb i la neu abundant com al Tokachi Ranges.
A l’arribar on acaba el telefèric, ja es veuen les fumaroles de Sugatami-no-ike, al peu de
Jigoku-dani (la vall de l’infern). Seguim amunt i pel vessant dret i pel llom
cada cop més gelat arribem al cim amb grampons. Baixem la meitat del
grup per la esquerra i l’altre per la dreta per esquiar pel mig del crater passant
esquiant pel costat de les fumaroles entre nuvols de sofre… increible!
Acabem baixant fins
el cotxe per les pistes..
Aprofitem el cami
de tornada per provar l’ultim onsen a Kamifurano i anem a sopar més sushi i
peix al restaurant Fukuzushi a Furano.
Fem els 125km en
cotxe fins l’aeroport de Chitose, tornem el cotxe de lloguer i agafem el vol
amb Jetstart (domèstic) fins a Tokio Narita. Allà deixem les bosses de
facturació i els esquis en consigna de la terminal on tornarem a Catalunya per
anar més lleugers fins la capital nipona.
Arribem a Tokio agafant el tren ràpid Skyliner i ens
allotjem en un hotel cápsula al barri tecnológic. Gaudim d’un sopar de carn de
vedella empanada o gyukatsu en el restaurant “Gyukatsu Ichi Ni San” en el barri Akihabara, on estem allotjats, i aprofitem la barra lliure del hotel fins les 24h!
Dia lliure per
conèixer la ciutat: Temple Senso-ji, Nakamise dori, Shinbuya, Yoyogi, Meiji
Memorial, Torre de tokio,.. Acabem a Shinjuku
sopant carn Wagyu
Dimecres 21 de febrer. Tornada a casa
Matí encara
aprofitat per ultimes visites/compres i tornem a l’aeroport Narita per agafar
vol de tornada.
Coses a saber
L'allotjament de Niseko: Woodpeckers de Moiwa (https://nskwood.yu-nagi.com/) és realment molt bona opció. El Tomar Hostel a Furano, si bé és bona opció per preu i situació, l'habitació de 4 realment és petita i es una mica complicat la distribució de material (http://tom-eve.com/).
Pel tema móvil, el lloguer a l'aeroport d'un wifi portatil "ninja" és la millor opció per donar servei fins a 5 pers i tenir cobertura a la muntanya.
Hem estat Pep, Agus, Manel i Carles
Bones traces!
また近いうちにお会いしましょう
9 comentaris:
Quin bany de neu i bones sensacions! Gana i ganes d’anar-hii…. Senzillament Hokkaido!
Si aconsegueixes estalviar per pagar el vol la resta és simplement gaudir d'un magnífic terreny de joc!
Un viatge curt i alhora intens, inoblidable, i poques vegades ho dic, amb moltes i moltes ganes de tornar-hi!
Gaudiu dels petits detalls del vídeo, val molt la pena. És un bon resum de l'activitat i del nostre breu reconeixement d'un país tan intens com és el Japó, la seva gent que mai deixarà de sorprendre't!!
Enhorabona per aquest viatge tan meravellós! Quina gana :)))
Veure aquests piulada es com un somni... que gran viatge!
Gràcies per la piulada Carles. Quina currada. Podriem editar la guia cegesqui de Hokkaido.
Uns grans dies d'esqui amb bona companyia.
Arigatoooo!!
Gran esquiada i diades gastronomiques!
Joan
Genial la vostra aventura nipona!!! ... ja esperàvem piulada. Quina neu, quines fotos, quin video!!! Bravo!
Un gran viatge!!
Enhorabona als 4, quin gran viatge!!! i veig molt de sol i molta neu pols, quin èxit. El vídeo és excel·lent, transporta al país i a l'experiència del viatge que heu fet. Gràcies!
Publica un comentari a l'entrada