27 de gen. 2020

Bony d’Altars des de Llessui i Curs STA-1 25 i 26/01/2020

25/01/2020 Bony d’Altars (2416m) des de Llessuí +/-1060m; F, *, S2; 4h15 

Va ser al desembre de 1966 quan s’inaugurava l’estació d’esquí de Llessuí. L’orientació de pistes i el vent, que sovint afectava el telecadira, sumat a l’escassetat de precipitacions d’aquells anys, van fer que es tanqués cap al 1987. Encara avui es poden veure els remuntadors, molt degradats, pels vessants de la muntanya. Amb el perill d’allàus alt, la tria del terreny era delicada, per això optem per la recomanació de la zona, al Pallars: Les antigues pistes de Llessuí on els pendents no superen els 25 graus.
Sortim amb els esquís als peus des de la Borda de Cardós, aprox. 1km després del poble de Llessuí, allà es creua el riu de Pamano i s’enfila una pista que va fem zigazagues fins que ens endinsem en el terreny obert del antic entorn de les pistes. Anem pujant pels diferents lloms creuant varies vegades els antics remuntadors.. la neu cada cop més abundant i també la boira que ens envolta quan arribem adalt de la Serra d’Altars, Bony d’Altars.


Baixem pel mateix itinerari amb neu fonda pols compactada i més humida quan ens anem apropant fins al cotxe.



Anem al Refugi de la Pleta del Prat a sopar i ens trobem a una de les associacions més "frikis" de Catalunya (segons diuen ells mateixos): L'Associació de constructors d'iglús de Catalunya (http://www.ohmamiglu.cat/) que fan demostracions de com s'han de fer els iglús, manteniment, etc.etc,  Llàstima que nosaltres ja tenim un curs que fer..


26/01/2020 STA-1 Entorn Refugi Pleta del Prat 

Ens unim al grup del curs STA-1, ja que l’any passat ens va quedar un dia pendent per mal temps. Fem el dia de pràctiques preparant una sortida (tarda del dissabte) i aplicant les explicacions del curs en el terreny de l’entorn del Refugi en direcció al Pic de la Coma del Forn,

Aqui teniu un video resum de la jornada



Bones traces!
Nuria Puig i Carles Perera

4 comentaris:

Jaume J ha dit...

Aquest iglu fa goig! però nopsaltres no som frikis, no no, no.... ;)

Bona activitat i curs, tenim neu per dies!

Eli ha dit...

Bona alternativa, el Bony d’Altars, per dies delicats.

Me l'apunto ;-))

Núria ha dit...

Molt bon vídeo Carles, un excel.lent resum de les pràctiques del curs!!!
Al final ha estat una bona combinació Llessuí i Tavascan. Gràcies per compartir-ho!

Berta ha dit...

Molt interessant el vídeo per veure que podríem fer el curs cada any....mesurant densitats i tot! Molt professionals! Enhorabona....ara a compartir coneixements!