27 de gen. 2020

Piulada al Puig de les Agudes 1976m 26/01/2020

Diumenge 26 de Gener: Puig de les Agudes (1976 m). Ruta circular des de Setcases 

 +/- 750 m; 11.5 km; F, S1-S2. Neu primavera i trams de neu pols humida.

Amb una previsió meteorològica incerta i després del 'paquetón' de neu que ens va deixar el temporal Glòria al Pirineu Oriental, ens decantem per un cim d'alçada modesta que no sempre es pot fer amb esquís (donada la seva alçada) i que transcorre en bona part del seu recorregut per bosc. Optem per una ruta circular que ens porta al cim del Puig de les Agudes (1976 m). Comencem a Setcases i anem a buscar el GR-11, que no abandonarem fins al Pla de les Bigues. Fem els primers metres amb els esquís a la motxilla però de seguida ens calcem i seguim pel camí que transcorre per un bosc de pins força dens. La llevantada ens ha deixat un panorama de nombrosos arbres caiguts i uns rius exuberants!

Un cop arribats al Pla de les Bigues, seguirem la carena en direcció sud-oest fins al cim (1976 m). En aquest punt ens trobem ja envoltats de boira i no podem gaudir gaire de les vistes ;-) ... Però no fa vent ni gaire fred.




El descens el fem per la cara nord per una pala amb neu primavera que gaudim molt. Llavors travessem un petit bosc i continuem en la mateixa direcció.



Creuem el riu i seguim per una pista força estreta fins a enllaçar amb el camí de pujada. En aquest tram final la neu ja no és contínua i ens descalcem per fer els últims metres a peu.

Anna, Víctor, Ricard, Marta i Lorena
Bones traces!

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Molt booona tria! per allí hi vam anar amb el curs del febrer del 2005 en un dia on el temps hi tous de neu recomanaven prudència...

https://cegesqui.blogspot.com/2005/02/piada-bac-de-setcases-1744m-19022005.html

Berta ha dit...

Molt xulo Lore! No havia vist encara la piulada....