10 d’abr. 2017

Matinal a Cambre d’Aze, 9 d’abril

Com diu la dita popular: "una sortida en porta una altra" ;-)

I així és, en la darrera sortida de cicle ens emplacem amb el Marc a sortir el proper diumenge.

Em proposa anar a Cambre d'Aze, que accepto, doncs no he tingut ocasió abans d'estar en aquest bonic parc regional del Pirineu Català.
Cim Cambre d'Aze 2.750 m. (per la canal central).
+/- 1000 BEA S3 (S4 al primer tram de la canal de baixada)

La logística quadra a la perfecció (tots sortim de diferent lloc de Catalunya) i poc després de les 9h som al parking de l'estació d'Eyne ja esmorzats i preparant el material per començar l'activitat. Unes llengües de neu gelada fan que poguem sortir amb esquís des del cotxe tot i que la neu contínua comença als 2000 m. on veiem les primeres vistes del circ.Fa un dia fantàstic - ni una gota de vent - i anem pujant per les pistes i en direcció oest fins al capdamunt del l'estació d'esquí ja tancada. El camí no té dubte i ens encarem cap a la canal central que anem ascendint seguin les zig-zagues que ja hi ha marcades amb neu en el primer tram gelada però que va transformant a mesura que avança el dia. A 2400 mts. se'ns fa difícil progressar i aprofitem un lloc còmode per posar granpons i agafar piolet. Tot i així es va fent bé, seguint les petjades dels que ens han precedit  amb neu primavera fins al coll on deixem el material per fer els darrers metres què resten fins el cim.


Retornen al final de la canal i mentre mengem una mica comentem si sortir o no amb esquís. Ens ho mirem unes quantes vegades i no sabem què fer. Una parella que inicia el descens i que ha vist els nostres dubtes quan és uns quants metres més avall ens diu cridant "la neu està noble!!!". Sembla que tot ens convida a probar-ho i finalment ens decidim amb els esquís ... i resulta una baixada electrificant. Siiii, ho hem fet!

Només resta desfer el camí de pujada i arribem als cotxes molt satisfets.
Crec que ens hem guanyat el dinar-berenar d'avui.

Sergi, Marc i Núria

3 comentaris:

Mercè Benet ha dit...

Força neu que hi havia, déu n'hi dó! Felicitats per la canal esquiant, jo encara la tinc pendent! Enhorabona

Berta ha dit...

Molt bona! Felicitats!!!!!

Jaume J ha dit...

Núria, ja et veig saltant de cues al Vermicell!!