14 de febr. 2017

Vallter-Mentet pel pic de Rives Blanques

Alternativa a la sortida al Col de Lers per overbooking, no defrauda ningú. Sembla mentida que un recorregut amb començament i final coneguts doni per a tantes variants, total, tal com vola el corb, són 6km.

Resum: Cap de setmana fantàstic amb un recull ben divers de situacions, de temps i de neu. Per a dos dels participants ha estat la nostra primera sortida amb el CEG i no podíem esperar millor rotllo ni millor companyia.


Itinerari:
Dissabte: +1150m -1630m F/S3 (El descens des del pic de l'Orry és feréstec i força dret). Tres canvis de pells. Vallter 2100-Portella de Mentet 2400-Cabana de l'Alemany 1960 – Serra de Caret 2400 - Coll del Pal 2300 -Pic de Rives Blanques 2445 -Pic de l'Orry 2040 - Ribera de Mentet 1350-Mentet 1600.
Diumenge: +920 -440m F/S2. Vendaval a la Portella. Mentet 1600-Cabana de l'Alemany 1960-Portella de Mentet 2400 -Vallter 2100.

Portem ja uns dies amb una meteo variable com el temps i finalment dissabte tenim un dia cobert ideal per no passar ni fred ni calor. Dimanche... on verra, deia algú.


Sortim de Vallter fins la Portella de Mentet des d'on gaudim d'un descens tranquil fins la cabana de l'Alemany i després d'esmorzar, pugem la carena entre la Serra de Caret i la Serra Gallinera a uns (2400m). La carena es troba molt ventada però permet un descens excel·lent malgrat que curtet fins al coll del Pal. 

Pujada suau fins el Pic de Ribes Blanques i baixada divertida fins el pic de l'Orri. Des d'aquest punt, la vegetació complica el descens per Pocaroba (Poca Roba?), bateig de l'Angie amb un arbre molt ben col·locat (quan arriba la factura?) llagrimeta compartida, una tendra abraçada, una xuxe per arrancar somriures, així que seguim avall! i més avall la manca de neu ens obliga a carregar els esquís fins la Ribera de Mentet, on posem pells per tercera vegada i, poc abans d'arribar al poble els hem de tornar a carregar fins arribar a la Gîte la Cavale on el primer que veiem és la taula parada, preludi d'un bon sopar.


Dimanche... on comence a voire. El dia s'aixeca una mica amaneçador, així que decidim anar per la via més curta cap la Portella de Mentet. Malgrat tot, el dia deixa fer i es porta millor del que semblava si no fos pel vent, que pensem que ens pot fer recular, seria un altre dia fantàstic. enfilem la Ribera de l'Alemany i aprofitem altre cop la seva cabana per enfrontar la part final. A partir d'aquest punt el vent en contra es fa notar cada vegada més i l'anell es va fent més feixuc (o això era en aquella sortida que vam ver amb en Gollum?) Finalment arribem a la Portella després de fer quaranta-set voltes maria entre ratxa i ratxa, per una neu a vegades dura, a vegades sense cap mena de cohesió, per on pugem dos pams i en baixem un. Baixada fins a Vallter i dinar a Can Tiranda a Setcases.

Participants: Ricard M, Lluís F, Jordi L, Joan R, Angie B, Javier B, Elena A, Berta A, Manel C, Anna S, Jaume S

Bones Traces !!

Jaume S.

11 comentaris:

Berta ha dit...

Vallter-Mentet.....sempre amb ensigalada inclosa! Ens ho hem passat molt bé.....molt bé.....espero que tots recuperats i amb moltes ganes de tornar-hi!

Jaume J ha dit...

i sempre amb part de l'itinerari inèdit! i esperit de la primera... molt bé!

Carles Perera ha dit...

La Vallter-Mentet sempre amb regust de autenticitat! felicitats a tots i especialment pel retorn d'en Joan!

Marina ha dit...

Tot un clàssic!! 47 voltes maria..... jajajajaja Campions!!

Ricard Martínez ha dit...

Molt bé l'equip i felicitats al Jaume i l'Angie, amb estrena arbòria inclosa !!

miscel·lAnna ha dit...

Fantàstica sortida,
Aqueta variant em queda pendent, potser el proper any...
enhorabona a tots

Pep ha dit...

Sempre innovant, genial!!
Encara recordo la darrera sortida a Mentet en que Ricard em parlava amb il·lusió del Ribes Blanques...

Núria ha dit...

Els clàssics mai no deceben.
Feu tots molt bona cara! Bona variant!

roser ha dit...

ja en devem quedar pocs que no l'hem fet...
Sort que sempre és al programa, i algun altre any caurà!

Mercè B. ha dit...

Sempre amb alguna variant, molt bé!

Elena ha dit...

Piulada preciosa, Jaume. Bienvenidos y Angie recupérate pronto!