24 de febr. 2017

Un matí a Rigüeño 19/02

Em trobo de visita familiar a l'Alta Ribagorça i això no passa cada dia i s'ha d'aprofitar. Dit i fet, m'arribo fins al pantà de Baserca i deixo el cotxe just sortir del túnel de Fogar. Allí mateix ja calço els esquís i cap amunt.
Un caminet agradable s'enfila fent esses pel mig de la fageda al marge esquerre del barranc. Només m'he de descalçar en dos punts per manca de neu i en total no camino més de vint passes amb els esquis a coll. Desseguida el caminet ja arriba a una zona més plana i allí el bosc s'aclareix i permet passar pel lloc que resulti més agradable. No fa vent, fa sol, es un dia perfecte.

S'acaba el bosc i ja surto al barranc de Rigüeño. Deixo el barranc, per on han pujat les raquetes i pujo per les pales del marge dret fins a retrobar més amunt les seves traces i arribar a la colladeta de Rigüeño, a la vista de l'Estany Fer i la cabana. 


Ara és qüestió de fer una decisió, acabo de fer la circular baixant per Salenques o torno enrera?

Finalment el seny s'imposa: vaig sol, m'esperen a dinar a casa i el camí que he fet promet una baixada divertida, així que no m'ho penso gaire i baixo per unes pales per estrenar.

 

Jugo pel tub que fa el barranc abans de trobar el bosc, amb ampli marge de maniobra pel mig dels arbres i fins al caminet de les ziga-zagues, que és l'únic trosset on cal vigilar.


En definitiva un matí ben entretingut amb molta varietat de paisatges. Queda pendent arribar fins el refugi del cap de Llauset i fer alguna cosa des d'allí

Itinerari:
Boca nord del túnel de Fogar, PK145,1 de la N230 (1.440m) - barranc de Rigüeño - colladeta de Rigüeño (2.280m) i tornada pel mateix camí.
+/-840m, F, S2 5h
Jaume S.


4 comentaris:

Jaume J ha dit...

benvingut a cegesqui, Jaume!
Bones traces!!!

Pep ha dit...

Molts bons records de Rigueno, la zona val molt la pena i més ara amb la possibilitat d'anar a Llauset. Baixar per Salenques és ben bonic però sol potser no és el més recomanable. Felicitats per la matinal!

Berta ha dit...

Jaume!!!! enhorabona!!!!! t'agrada jugar....hahaha....fins la propera!

Anònim ha dit...

Qué crac.enhorabuena