9 de març 2015

Sortides per la zona de Jaca - 7/8 de Març

Participen: Pep, Roser, Fina, Fernando, Carlos.

Dissabte 7 de Març - Cupula de Secus (2422mts)

+/- 1300, S2, **, 9h



Sortim a les 7.15 des de l'aparcament de Sansanet. La climatologia acompanya. El dia es bo, una mica massa calurós per aquestes dates. Pujada pel bosc, direcció a l'ibon d'Estanes. Abans d'arribar a l'ibon, ens enfilem a un petit cimet, i ens canviem de vall. Veiem ja l'entrada al Valle de los Sarrios. Travessem la vall fins l'Ibon Viejo i un cop allà pujem uns metres més encara amb esquis.



Ara toca treure esquis i fer via amb els crampons i piolet. Un cop adalt la vista del Bisaurin i el llano de la Mistresa son una meravella. Podem veure fins Aragües al fons. La tornada la fem pel mateix camí.





Diumenge 8 de Març - Antecima Pico de los Arnales (2969mts)

+/- 1350, S2/3, ***, 8h

Sortim cap a les 8 des de l'aparcament del balneari de Panticosa. Creuem la pista de fons i enfilem pel bosc direcció NO. Sortim del bosc i ens enfilem per les pales. No hi ha gel. Encara que les pendents son fortes, podem avançar amb esquis la major part del temps.




Posem crampons en un parell de pales molt dretes de forma puntual. Finalment arribem a un circ des d'on tenim a la vista unes parets molt dretes i els pics del Bachimaña, Arnales i Pondiellos.



Deixem esquis i ens enfilem fins a l'avantcim del pico de Arnales. Com veiem que la progressió es fa una mica complicada, ho deixem estar a pocs metres del nostre objectiu (esta complicadillo!). Només el Fernando arriba fins adalt.. Baixem sense problemes reseguint el mateix camí de pujada. Un cop amb esquis difrutem de les pales de baixada. Molt bona neu primavera que es deixa esquiar.



2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Estás en forma Fernando!
Abraçades!

PIRINEO ARAGONES Y MONTAÑAS PARA PAJAROS LOCOS ha dit...

Te echamos de menos, espero que pronto coincidamos en la montaña . Un abrazo Fer