1 de març 2015

Pic Rodó 2677m

+/- 1400m  F, S2, **; 5 h de pujada i 2 de baixada.

Seguint la ressenya de la Berta i el Jaume: Pic Rodó i banys de Fontpedrosa hem fet l'ascensió al cim modificant l'itinerari de descens. Hem tingut neu variada, però esquiable en general i molt bona entre les cotes 2300m i 1900m.
 

La sortida s'inicia a Prats de Balaguer (Conflent), al costat del cementiri hi ha lloc per aparcar. Segons l'altitud de la neu es poden guanyar 100m pujant pista amunt. És una ascensió llarga i de bonics paisatges. Val la pena passejar una estona pel poble. 

L'itinerari de pujada l'hem fet seguint la pista per la vall de Riberola per anar a buscar els Collets d'Avall (1996m) passant per la cabana de l'Escarré i el cortal Calvet on hi ha un petit embassament. És més fàcil (i més llarg) arribar a la cabana d'Aixeques i seguir el GR-10.

 

Des de la Jaça dels Collets (cent metres més amunt dels Collets) seguim més o menys paral.lels a la pista fins enclotar-nos a la canal que ens porta al Coll Mitjà 2367m, des d'allà, pujarem al cim per amples i fàcils pales.

Gaudim del descens buscant les millors pendents i neus fins els Collets d'Avall. A partir d'aquest punt seguim una variant del GR per un sender molt definit que baixa a l'est de la muntanya Coucouroucouil. Cal adaptar el descens a l'estretor del sender.


 Jordi L, Imanol E, Manel C, Carme D, Josep B, Glòria V, Esteve, Agus G, Ricard M

Bones traces

4 comentaris:

Imanol ha dit...

Gràcies mestre per la proposta, la logística ... i la quasi-encigalada ; -)

Berta ha dit...

Que bonic que es veu....des de lluny...i quin descens, amb bona neu! Enhorabona!!!! Quines ganes!!!

Jaume J ha dit...

¡sǝɔɐɹʇ sǝuoB ¿sʎuɐq slɐ ɹɐuɐ nɐʌ ou I ¡ɯıɔ uɐɹƃ

Berta ha dit...

ai Jaume!!!hahaha....se t'ha girat el cervell!!!!